Genk vs Antwerp, Genk zoekt weg omhoog tegen nummer drie

Sander Cement
17. december 2021

Vorig seizoen waren beide ploegen nog tot het eind in de race voor de titel, maar dit seizoen moet de thuisploeg met de nieuwe trainer een inhaalslag maken om daar nog bij in de buurt te komen.
Eerder deze maand nam Genk niet onverwacht afscheid van trainer John van der Brom. Onder leiding van de Nederlander was de ploeg afgezakt naar een plek in het rechterrijtje en de laatste overwinning van de ploeg kwam in Oktober. Daardoor moest Genk de Europa League en het bekertoernooi al vroegtijdig gedag zeggen. Wat denken de voetbal gokken sites van deze wedstrijd en in hoeverre is handicap betting interessant?

Onder leiding van nieuwe trainer Bernd Storck is er inmiddels tegen concurrent Charleroi weer een overwinning geboekt en dus mag de ploeg weer omhoog kijken. Toch staat Genk nog elf punten achter Antwerp, dat op de derde plaats staat en dit seizoen opnieuw mag hopen op een plek in de kampioensgroep.

Antwerp won drie van de laatste vier wedstrijden en is daarmee opgeklommen naar een play-off plaats, maar de achterstand op koploper Union Saint-Gilloise is nog steeds zeven punten. De ploeg moet het deze wedstrijd in ieder geval zonder Abdoulaye Seck doen. De centrale verdediger kreeg vorige week een rode kaart en is daarom geschorst voor deze wedstrijd, maar verder lijkt trainer Brian Priske over al zijn spelers te kunnen beschikken.

Bij Genk zijn centrumverdedigers Carlos Cuesta en John Lucumi en daarnaast ook linksback Gerardo Arteaga er volgens Storck ook deze wedstrijd nog niet bij. Het drietal liep vorige week een coronabesmetting op en zijn niet op tijd terug, dus wordt het achterin opnieuw puzzelen voor de Duitse trainer. Je kunt deze wedstrijd een stuk interessanter maken door te wedden op voetbal in deze match tussen de nummer drie en negen van de Jupiler Pro League.

betway logo

Wedden op KRC Genk vs Royal Antwerp

Waarschijnlijk mede ingegeven door de recente trainerswissel en het thuisvoordeel vinden de bookmakers KRC Genk de favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betway Belgie een quotering van 2.10 aangeboden, terwijl een overwinning van Antwerp je 3.30 op kan leveren.

Bij Betway kun je niet op de doelpuntenmakers wedden, maar je kunt wel een combinatieweddenschap aangaan. Zo kun je wedden op de winnaar en of beide teams tot scoren komen in deze wedstrijd. Als je bijvoorbeeld op Antwerp en ja wedt, is daar een quotering van 5.50 voor. Denk je dat Genk dit wel eens zonder tegendoelpunten zou kunnen winnen, wedt je op Genk en nee voor odds van 4.00.

Je kunt bijvoorbeeld ook op een Halftime / Fulltime resultaat inzetten. Als je denkt dat Genk deze wedstrijd gaat winnen, nadat ze de eerste helft al met een voorsprong afsluiten, dan kun je daar 3.10 voor krijgen. Je kunt echter pas echt de jackpot krijgen als je een ommekeer in de wedstrijd goed voorspelt. Als je bijvoorbeeld op Genk / Antwerp inzet is de quotering maar liefst 26.00 en andersom bij Antwerp / Genk is dat met 21.00 ook hoog.

De aftrap van KRC Genk vs Royal Antwerp is aanstaande zondag om 18:30.