KRC Genk vs Club Brugge, topploegen in moeilijkheden

Sander Cement
26. november 2021

Komende zondag nemen KRC Genk en Club Brugge het in Genk tegen elkaar op in de zestiende speelronde van de Jupiler Pro League.

Vorig seizoen waren Club Brugge en KRC Genk nog de nummer één en twee van België, maar dit seizoen gaat het beide ploegen een stuk minder goed af. Club Brugge staat op een derde plaats, maar wist al vier wedstrijden op rij niet te winnen en Genk staat zelfs op een teleurstellende achtste plaats. De bezoekers begonnen het seizoen nog goed en leken zelfs op weg naar een stunt in de Champions League, maar na de 0-5 nederlaag tegen RB Leipzig van afgelopen woensdag lijkt het Europese seizoen er alsnog voor de winterstop op te zitten. Een interessant duel waarvan je onderstaand de voorbeschouwing kunt lezen en quoteringen kunt bekijken.

Genk baarde vorige maand opzien door assistent Dennis Haar op straat te zetten vanwege de matige resultaten, maar die verbeterden amper en ook hoofdcoach John van den Brom staat onder grote druk. In de Europa League heeft Genk nog een kans op Europese overwintering, in de EL of in de nieuw gevormde Conference League, terwijl in de eigen competitie maar één van de afgelopen zes wedstrijden in winst werd omgezet.

Voor deze wedstrijden lijken de Colombiaanse verdedigers Daniel Muñoz en Carlos Cuesta nog steeds niet beschikbaar bij Genk, maar verder lijkt de groep compleet. In Brugge begint er vanwege de recente resultaten langzaam kritiek te komen op coach Philippe Clement, maar de coach lijkt in deze wedstrijd bijna op zijn volledige groep te kunnen rekenen. Edouard Sobol is nog wel een twijfelgeval, de Oekraïner was ziek en miste daarom al de wedstrijd tegen Leipzig en het is nog niet duidelijk of hij fit genoeg is om te starten dit weekend. Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd een interessante kans om geld te verdienen.

Wedden op KRC Genk vs Club Brugge

Ondanks dat Club Brugge met een slechte reeks bezig is, zijn ze in deze wedstrijd toch de favoriet voor de overwinning bij de bookmakers. Bij Betfirst krijg je voor een overwinning van Genk een quotering van 3.20, terwijl die voor de bezoekers op 2.30 ligt. Je kunt zowel via desktop wedden als mobiel gratis wedden.

BetFIRST app: mobiel bij betfirst
© BetFIRST

Je kunt ook op het aantal doelpunten wedden, verwacht je namelijk dat Club Brugge veel doelpunten gaat scoren na de kansloze nederlaag op woensdag, dan kun bijvoorbeeld odds van 3.70 krijgen voor minimaal drie uitdoelpunten. Dat loopt zelfs op naar 10.50 als Club Brugge minimaal vier keer scoort. Heb je er echter wel vertrouwen in dat er doelpunten komen, maar weet je niet zo goed van welke ploeg, dan kun je ook op het totaal aantal gescoorde doelpunten wedden. Je krijgt namelijk een quotering van 2.40 voor minimaal vier gescoorde doelpunten en dat loopt op naar 8.00 als je op minimaal zes gescoorde doelpunten wedt.

Als je daarentegen denkt dat dit een saaie 0-0 gaat worden dan kun je daar ook goed geld mee te verdienen, want daar krijg je een quotering van 21.00 voor. Plaats je weddenschap bij BetFIRST en win!

 

BetFIRST Nieuws