Genk speelt thuis tegen Oostende

Peter Vissers
30. juli 2021

RC Genk vs Oostende, Genk gaat na matige start voor eerste overwinning
RC Genk gaat thuis tegen Oostende op zoek naar herstel na de matige start van dit seizoen.
RC Genk kent voorlopig nog niet de gewenste start van dit seizoen. Na een nederlaag in de Super Cup tegen Club Brugge waren ze ook niet tevreden over het 1-1 gelijkspel bij Standard Luik in de openingswedstrijd van de competitie. Met Oostende krijgen ze een aanmerkelijk mindere tegenstander voor de kiezen om voor hun eerste overwinning van dit seizoen te gaan. Oostende verloor de eerste wedstrijd namelijk kansloos in eigen huis van Charleroi.

Genk Oostende odds jupiler league
© Betway

Ondanks de mindere start van het seizoen is er nog geen paniek bij Genk, tegen Brugge en Luik was met name de eerste helft best wel goed en zo vroeg in het seizoen waar een aantal spelers zich na internationale verplichtingen pas net weer bij de selectie hebben aangesloten is het te begrijpen dat de conditie nog niet te wensen overlaat.

Daarom wordt er in deze wedstrijd een stuk meer van de thuisploeg verwacht, zeker met de voorronde Champions League wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk van aankomende dinsdag in het achterhoofd, waar de belangrijke miljoenen van de continentale competitie op het spel staan.

Voor het eerst in lange tijd speelt Genk ook weer voor de eigen fans in het thuisstadion. Het lijkt erop dat Daniel Muñoz, Jhon Lucumi en Kristian Thorsvedt dat plezier moeten missen want zij lijken er vanwege blessures niet bij te kunnen zijn. De op een internationale transfer azende topscoorder van vorig jaar, Paul Onuachu, lijkt er wel nog steeds bij, al heeft hij in het begin van dit seizoen zijn klasse nog niet kunnen laten zien. Wil je wedden op voetbal, dan kun je in deze wedstrijd je lol op, want er zijn genoeg kansen om geld te verdienen.

Wedden op RC Genk vs Oostende

Dat de thuisploeg bij de bookmakers de favoriet is voor deze wedstrijd is wel duidelijk. Voor een overwinning van de ploeg van coach John van den Brom krijg je bij Betway een quotering van 1.61 aangeboden. Voor een overwinning van Oostende krijg je met 5.25 een stuk hogere odds.

Dat er gescoord gaat worden lijkt volgens Betway wel duidelijk, want je kunt een quotering van 13.00 krijgen voor een 0-0 eindstand. Denk je net als de bookmaker dat er gescoord gaat worden, kun je voor drie doelpunten of meer 1.65 krijgen. Verwacht je een doelpuntenfestijn, zoals Genk wel vaker heeft, dan kun je voor zes doelpunten of meer een quotering van 8.00 krijgen.

Je kunt ook voor een combinatie weddenschap gaan. Als je bijvoorbeeld denkt dat Genk niet gaat verliezen en beide teams het net wel vinden dan krijg je daar 2.00 voor. Het maakt dan voor deze weddenschap niet uit of Genk wint of gelijkspeelt. Als je inderdaad denkt dat Genk niet gaat verliezen, maar dat in ieder geval één van beide ploegen niet gaat scoren dan is daar 2.50 voor beschikbaar.

De aftrap van RC Genk vs Oostende is aanstaande vrijdag om 20:45 in de Luminus Arena in Genk