Giro d’Italia, wedden op de Italiaanse rittenkoers?

Peter Vissers
7. mei 2021

Giro d’Italia, een weddenschap op de Italiaanse rittenkoers?
Deze zaterdag gaat in Turijn de Giro d’Italia van start. 21 etappes en 3.478 kilometer verder ligt de finish in Milaan. Wie zijn de grootste kanshebbers om na afloop met de roze trui op het podium te staan?

In de 104de editie van de Italiaanse rittenkoers die met name in de tweede en de laatste weken veel bergen over gaan zijn er weer een flink aantal favorieten. Titelhouder Tao Geoghegan Hart zal zijn roze trui in ieder geval niet verdedigen, de Engelsman van Team INEOS Grenadiers verkiest de Tour de France over het verdedigen van zijn kroon in Italië.

Bekijk onze wedden op wielrennen voor meer diepgaande informatie over verschillende wed opties. Elk jaar schrijven we ook een artikel over de Giro favorieten.

Wedden op De Giro 2021

Dat betekent echter niet dat de Engelse formatie verzwakt naar de Giro zal komen. Met voormalig Ronde van Frankrijk winnaar Egan Bernal heeft INEOS opnieuw één van de topfavorieten voor het winnen van de rittenkoers in de gelederen. De grootste twijfel bij de Colombiaan is of zijn rug het zal houden. Vorig jaar moest hij halverwege de Tour de France opgeven, en ook dit seizoen is hij nog niet klachtenvrij gebleken.

Wedden op de Giro 2021
© Ladbrokes

Dat biedt kansen voor Simon Yates en Remco Evenepoel die alom worden gezien als de andere favorieten voor de zege in het algemeen klassement. Het Belgische wonderkind van Deceuninck – Quick-Step staat er zeker bij de bookmakers goed op, maar in zijn eerste race van het seizoen na een lange revalidatie is het maar de vraag of hij drie weken een hoog niveau kan halen. Evenepoel deelt het kopmanschap met de revelatie van vorig jaar, Joao Almeida.

Dat Simon Yates een grote ronde kan winnen heeft hij al laten zien. Een aantal maanden nadat hij door een plotselinge gigantische inzinking de zege in de Ronde van Italië van 2018 misliep, maakte hij dat ruimschoots goed met winst in de Vuelta á España. De Brit in dienst van het Australische Team BikeExchange heeft een goed voorjaar gedraaid en krijgt net aan de beste quoteringen van de bookmakers zoals Ladbrokes.

Er zijn natuurlijk vele outsiders voor de overwinning en Trek – Segafredo heeft er twee van in huis. Vincenzo Nibali brak nog geen maand geleden zijn pols bij een val in de training, maar is toch op tijd hersteld om aan de start te staan. Vanwege het gebrek aan ritme is ‘de haai’ dit jaar niet één van de favorieten, maar toch wordt de tweevoudig winnaar nog niet afgeschreven. Ook zijn Nederlandse teamgenoot Bauke Mollema wordt als één van de mogelijke verrassingen gezien.

Team DSM heeft ook een paar outsiders aan de start staan. De Australiër Jay Hindley, die vorig jaar nog verrassend op het podium eindigde, is samen met Romain Bardet de kopman van het voormalige Sunweb. De Fransman die al twee keer op het podium van de Tour de France heeft gestaan, heeft zijn aandacht verlegd en maakt zich op voor zijn eerste Ronde van Italië. Je kunt bij de wedkantoren ook op de andere klassementen en etappeoverwinningen wedden.

Odds bij de bookmakers voor de eindoverwinning van het algemeen klassement op het moment van schrijven.

Ladbrokes Nieuws