GP van Italië, pakt Verstappen draad weer op?

Jeroen van Veen
22. april 2022

Het is toch nog toe een seizoen van uitersten voor Max Verstappen met een overwinning en twee uitvalbeurten. Ondertussen rijdt Charles Leclerc stoïcijns weg van het veld en heeft de Monegask inmiddels een flinke voorsprong genomen in de titelstrijd. De Grand Prix van Italië, 24 april 2022, 15:00.

Voor het eerst dit jaar staat er ook een sprintrace op het programma, waarbij kostbare punten en pole position voor de hoofdrace te verdienen is. Ten opzichte van afgelopen seizoen is de sprint een stuk belangrijker geworden, want waar de winnaar vorig jaar nog drie punten kreeg, is dat dit seizoen al acht punten. Elke opvolgende positie krijgt een punt minder, dus in totaal krijgen liefst acht coureurs punten.

De grote vraag is of Ferrari in eigen huis de dominantie van Australië kan herhalen. In Melbourne klaagde de Nederlander al ver voor zijn uitvalbeurt dat hij de Monegask niet bij kon houden en dat moet de Red Bull zorgen baren. Voor Ferrari is de GP in Emilia-Romagna één van de belangrijkste Grand Prix, want voor eigen publiek wordt niets anders dan de overwinning verwacht.

Met veel regen hebben de coureurs ook geen ideale voorbereiding op deze race, want de meeste hebben nog niet eerder op nat asfalt gereden in de nieuwe auto en dat kan wel eens wat dingen op de kop gooien.

Wedden bij BetCity

Wedden op de GP van Italië bij BetCity

Verstappen fans die nu beginnen met wedden kunnen een prachtige BetCity odds boost krijgen. Als nieuwe speler krijg je namelijk 33 keer je inzet terug op een inzet van maximaal 1 euro.

Toch is Verstappen niet de favoriet op de overwinning bij de bookmaker en dat lijkt logisch. Charles Leclerc doet het nog erg goed dit seizoen en is ook in eigen land de favoriet met een quotering van 2.00. Verstappen zit daar met 3.25 wat verder achter dan in de vorige GP’s en de grote vraag is dan ook of de betrouwbaarheid van de Red Bull verbeterd is in de afgelopen twee weken sinds de desastreuze GP in Australië.

Wedden op GP van Italie

Na Leclerc en Verstappen die tot nog toe alle etappes vooraan hebben gereden, zijn de teamgenoten aan de beurt. Een overwinning van de tweede Ferrari van Carlos Sainz is 4.50 waard en als Verstappen’s teamgenoot Checo Pérez de GP in Emilia-Romagna wint krijg je daar 11.00 voor. Pas ver daarachter komen de Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell met quoteringen van respectievelijk 23.00 en 34.00.  Of de Mercedessen na drie matige races dichter bij zijn gekomen in Italië valt nog te bezien. Zowel Red Bull als Mercedes hebben voor deze GP een kleine update aan de auto doorgevoerd, maar de met name de achterstand die Mercedes dit jaar heeft, is groot.

Bij BetCity kun je ook op de snelste ronde wedden en daar zijn zelfs beide Ferrari’s de favoriet. Leclerc is zoals verwacht de favoriet met 2.50, maar daarna komt Sainz met een quotering van 3.25 en dat is nog voor Verstappen die met 3.50 volgt. Kijk verder of er nog een andere sportweddenschap bonus beschikbaar is voor deze eerste GP in Europa van dit jaar.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.