Wint AZ van Rijeka en overwintert het in Europa?

Erik de Kort
9. december 2020

AZ staat derde in Groep F van de Europa League met hetzelfde aantal punten als real Sociedad dat tweede staat. Winnen is noodzakelijk maar ze zijn ook afhankelijk van het resultaat bij Napoli – Sociedad. Wat zijn de kansen van AZ?

AZ met interim-coach tegen Rijeka

Misschien dat je het meegekregen, misschien ook niet. Daarom melden we het toch maar even. Arne Slot, de coach die AZ de laatste jaren weer liet winnen, werd aan de kant gezet nadat er uitlekte dat hij “in het geheim” gesprekken voerde met Feyenoord. Het rommelt in Alkmaar en iedereen heeft wel zijn of haar mening over het ontslag van Slot. Het resultaat van dit weekend hielp ook mee aan een verbetering van de sfeer. Terwijl AZ vier keer op rij won kwam aan die reeks een eind. Er werd met 2-1 verloren van FC Groningen. Een goal van Mohamed El Hanjouri in de 95e minuut liet AZ verslagen achter.

Wellicht dat een overwinning van AZ op Rijeka het tij weer wat kan keren. Hopend op een overwinning van Napoli op Sociedad, moet AZ toch ook eerst nog eens zorgen dat ze winnen in Kroatië. Bij AZ ontbreken Jeremy Helmer, Ron Vlaar, Jonas Svensson en Jordy Clasie. Toch kan er wel gewoon gerekend worden op het succesvolle aanvalsduo De Wit en Boadu. Zullen zij AZ aan een overwinning helpen? We gaan zo kijken wat de bookmakers Nederland geven voor een overwinning van Alkmaar Zaanstreek

Mr Play logo

Rijeka speelt alleen nog voor de eer

Het Kroatische Rijeka staat laatste in groep F en wist tot dusver nog niet te winnen. Met een negatief doelsaldo en slechts een punt lijkt het een Europa League campagne te worden om snel te vergeten. Toch wist Rijeka vorige week verrassend gelijk te spelen tegen Sociedad en kwamen ze zelfs twee keer op voorsprong. Dit weekend staat de kraker tegen Dinamo Zagreb op het programma en omdat er behalve eer niet veel meer te behalen valt, kan het zomaar zijn dat coach Rozman ervoor kiest wat spelers rust te geven. Wel kan Milan Ristovski zijn langverwachte rentree maken na een gebroken voet. We gaan kijken naar de odds en de mrplay bonus bij deze match.

Goede odds bij deze wedstrijd!

We hadden niet verwacht dat Rijeka een kans zou maken tegen AZ maar hebben alsnog vrij goede odds gevonden voor een overwinning van AZ. Je krijgt bij Mr. Play namelijk 1.33 voor winst van AZ en deze odds lopen flink op als je wilt inzetten op een gelijkspel of zelfs winst van Rijeka. Voor een gelijkspel krijg je 5.25. De bookmakers geloven absoluut niet in een finalestunt van Rijeka in de laatste wedstrijd en komen met 9 keer je inzet als je durft in te zetten op een Kroatische overwinning.

Ook de bonus die je bij deze bookmaker krijgt, is niet mis. Je ontvangt namelijk 100% van je storting als freebet tot een bedrag van € 100.  Deze freebet hoef je dan maar een keer in te zetten op odds van odds van 2.0. Klinkt je dat als muziek in de oren bij wedden op voetbal? Klik dan op de link hieronder.

Mr Play Nieuws