Italië vs Spanje, halve finale Nations League

Peter Vissers
5. oktober 2021

Italië vs Spanje, halve finale Nations LeagueMet vrijwel dezelfde selectie als tijdens het gewonnen EK neemt Italië het in Milaan op tegen Spanje voor een plaats in de finale van de Nations League. 

Drie maanden na het EK, waar de twee voetbalgrootmachten elkaar in de halve finale tegenkwamen nemen Italië en Spanje het opnieuw tegen elkaar op. Bij Italië is de enige nieuwe naam in vergelijking met de selectie op het EK Lorenzo Pellegrini. De middenvelder van AS Roma, zat ook in de oorspronkelijke EK-selectie, maar moest het toernooi wegens een blessure vanuit zijn eigen huis bekijken.

Halve Finale Nations League odds Italie Spanje
© BetCity

De enige basisspeler die er niet bij is bij Italië, is Leonardo Spinazzola. De linksback die in de kwartfinale van het EK een zware achillespeesblessure opliep was één van de beste spelers van de Nerazzurri voordat de blessure een abrupt einde aan zijn EK maakte. Bij Spanje ziet het panorama er echter heel anders uit.

Vooral in de aanval ontbreken er nogal wat spelers bij la Roja, zo zijn Álvaro Morata en Gerardo Moreno er niet bij. Daarnaast moeten ook Dani Olmo, Pedri en Thiago Alcantara deze wedstrijd missen. Vooral het gemis van Pedri zal bondscoach Luis Enrique voelen. De bondscoach roemde de jongeling tijdens het EK nog en zei zelfs dat hij al meer liet zien dan Andrés Iniesta. Enrique heeft daarom een aantal debutanten opgeroepen voor deze selectie. Zo zijn Jeremy Pino, de 18-jarige jongeling van Villarreal en de 17-jarige Barcelona sensatie Gavi er voor het eerst bij.

Wedden op Italië vs Spanje

Bij de bookmakers Nederland is Italië de favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de gastheren krijg je bij BetCity namelijk een quotering van 2.23 aangeboden. Een overwinning van Spanje levert odds van 3.45 op. Dat lijkt logisch gezien het aantal spelers dat er bij Spanje niet bij is en de ongeslagen reeks van Italië. De Nerazzurri hebben namelijk al sinds 2018 niet meer verloren en zijn nu al 37 interlands op rij ongeslagen.

Met name de verdediging staat als een huis want Italië kreeg in de laatste 22 wedstrijden maar 6 doelpunten tegen. Dus kun je ook op het aantal doelpunten wedden. Spanje liet bijvoorbeeld met een 6-0 zege op Duitsland zien dat het geen ontzag heeft voor de grote voetbalnaties, maar door het gebrek aan aanvallers is die kans tegen het sterke Italië een stuk kleiner. Je krijgt bijvoorbeeld odds van 3.00 als er maximaal één keer gescoord wordt en als het scorebord na 90 minuten nog op 0-0 staat kun je zelfs 9.00 verdienen.

Beide ploegen hebben geen duidelijke doelpuntenmaker in de gelederen. Ciro Immobile legt ze er voor Lazio aan de lopende band in, maar voor Italië scoort hij een stuk moeizamer en dus is de 3.00 die je voor een doelpunt van hem krijgt misschien niet de moeite waard. Federico Chiesa is een stuk beter in vorm voor het nationale team en voor een doelpunt van hem krijg je een quotering van 3.65.

De aftrap van Italië vs Spanje is aanstaande woensdag om 20:45

Over de auteur