Italië vs Engeland, voorspelling, odds en tip

Jeroen van Veen
22. september 2022

# Ad In de vijfde speelronde van de Nations League staat de topper tussen Italië en Engeland op het programma. Vorig jaar was deze wedstrijd nog de EK-finale, maar in de tussentijd is er een hoop gebeurd en dus is deze wedstrijd nu heel anders. Wie pakt de overwinning? Italië vs Engeland in de Nations League, 23 september 2022 om 20:45. Pak je Bet365 welkomstbonus en wed op de Nations League.

Voor Italië worden de komende maanden niet fijn, als regerend Europees kampioen werd de ploeg in de WK-kwalificatie uitgeschakeld door Zwitserland en Noord-Macedonië, waardoor de ploeg van Roberto Mancini het eindtoernooi voor de buis moet volgen. Er zijn wat veranderingen geweest bij Italië sinds de deceptie tegen Noord-Macedonië in maart, maar de meeste grote namen zijn er nog bij. Giorgio Chiellini stopte bij de nationale ploeg en Lorenzo Insigne, die naar de MLS verhuisde, kreeg geen oproep. Marco Verratti zat wel in de selectie, maar de middenvelder van PSG keerde vanwege een blessure al terug naar Parijs.

Engeland is grotendeels compleet voor deze wedstrijd. De ploeg van Gareth Southgate heeft weinig veranderingen ondergaan sinds de verloren EK-finale en borduurt voort op dat elftal dat steeds meer ervaren wordt. Jordan Pickford en Kalvin Phillips zijn er niet bij van de ploeg die toen na penalty’s verloor van de Italianen, maar voor de rest is de ploeg voornamelijk dezelfde als toen.

De Nations League is niet zo’n belangrijk toernooi, maar toch staat er in deze wedstrijd wel wat op het spel, Engeland staat namelijk laatste in de groep, met slechts 2 punten en Italië voorlaatste met vijf punten in een groep met verder Duitsland en Hongarije. Bij een nederlaag degradeert Engeland namelijk en zelfs bij een gelijkspel wordt het moeilijk om ook volgende keer in de A-groep te spelen. Ook Italië staat er niet florissant voor, maar de Italianen hebben nog wel alle kans om de finale te halen.

Wedden op Italië vs Engeland bij Bet365

Bij de bookmakers zijn de Engelsen verrassend de favoriet op de overwinning. Bij Bet365 krijg je een quotering van 2.50 voor een overwinning van Engeland, tegen 2.80 voor Italië. Engeland pakte maar twee punten uit de laatste vier wedstrijden, maar dat wordt vooral toegeschreven aan het feit dat de spelers na een lang en zwaar Premier League seizoen redelijk uitgeteld waren in juni. Voor deze wedstrijd midden in het seizoen zijn de spelers fit en hongerig en dus wordt een veel hoger niveau verwacht.

italie Engeland odds
© Bet365 – screenshot 22/09/2022: odds onderhevig aan verandering.

Ook lijkt Italië niet zo sterk als in vorige seizoenen. Italië heeft natuurlijk niet de druk van het aankomende WK en kan daarom ook nieuwe dingen uitproberen op weg naar de toekomst. De spelers hebben niet dezelfde bewijsdrang omdat ze in november voor de TV zitten als het WK in Qatar begint. Engeland wordt met het huidige spelersmateriaal en de resultaten op de vorige grote toernooien ook gezien als één van de WK-favorieten en het is daarom interessant om te zien of de ploeg er nu al staat. Dus pak je beste bookmaker bonussen om nog voordeliger in te zetten op Italië – Engeland.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws