Nederland vs België, voorspelling, odds en tip

Jeroen van Veen
24. september 2022

In de laatste groepswedstrijd van de Nations League staat er in de derby der lage landen nog groepswinst op het spel. België moet met minimaal drie doelpunten verschil winnen om zich voor het finaletoernooi te plaatsen en dus gaat Nederland als grote favoriet voor groepswinst deze wedstrijd in. Nederland – België in de Nations League, 25 september 2022, 20:45 in de Johan Cruijff Arena. Pak je BetCity bonus en wed op deze kraker in de Nations League.

Nederland kreeg in aanloop naar deze wedstrijd een aantal tikken te verwerken, want drie spelers hebben het trainingskamp verlaten en dat zijn niet de minste spelers. Barcelona spelers Memphis Depay en Frenkie de Jong en ook Teun Koopmeiners raakten tegen Polen zodanig geblesseerd dat ze er tegen België niet bij zijn. Ook Steven Berghuis viel uit, maar hij is er nog wel bij en heeft nog hoop tegen België minuten te kunnen maken. Vooral het uitvallen van de Jong is interessant, want Oranje lijkt op het moment erg afhankelijk van de middenvelder. De vraag is dan ook hoe bondscoach Louis van Gaal het op het middenveld oplost. Met Kenneth Taylor en de van Jong Oranje doorgeschoven Ryan Gravenberch, heeft de trainer twee talenten tot zijn beschikking en met Marten de Roon, Steven Berghuis en Davy Klaassen ook nog ervaren krachten die om een plek in de WK-selectie.

Bij België is Romelu Lukaku opnieuw niet van de partij. De spits werkt bij Inter aan zijn herstel van een blessure. Verder zijn alle sterren er gewoon bij. Bij de Rode Duivels maakte de 18-jarige centrumverdediger Zeno Debast tegen Wales zijn debuut. De jongeling zag er niet goed uit bij het tegendoelpunt van Wales, maar liet verder een goede indruk achter. Naast veteranen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, kan dat een goede aanvulling zijn. Bondscoach in België Roberto Martinez zit in ieder geval niet op de bank, want na zijn rode kaart tegen Wales, moet hij een schorsing uitzitten.

Wedden bij BetCity

Gokken op Nederland vs België

Bij de bookmakers is Nederland de lichte favoriet, maar BetCity pakt groots uit met deze wedstrijd, want als je je als nieuwe speler aanmeldt, kun je bij een overwinning van Nederland liefst 50 keer je inzet terugkrijgen. Als je al klant bent kun je natuurlijk ook wedden, maar dan is het voor normale quoteringen. Een overwinning van Oranje levert je bij BetCity een quotering van 2.30 op, tegen 3.10 voor een overwinning van de Rode Duivels.

Nederland België odds

Nederland heeft echter geen overwinning nodig en zal dan ook niet al te veel risico’s nemen, dus kun je ook op weinig of veel doelpunten inzetten. De verwachting is dat het geen hele open wedstrijd wordt, ondanks dat er ook in de vorige editie weer vijf doelpunten vielen en veel wijzigingen ten opzichte van die wedstrijd zullen er niet zijn. Minder dan 2.5 doelpunten is dan ook 2.07 waard en dat kan best de moeite waard zijn. Dus pak je beste bookmaker bonus en wed op de Nations League. Het WK komt er ook al aan en allebei de ploegen worden als outsider gezien, dus als je al wilt wedden op het WK, kijk dan verder.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.