Italië vs Oostenrijk, een mooie EK match om op te wedden

Peter Vissers
25. juni 2021

Italië, dat door velen als één van de grote kanshebbers op de titel wordt gezien, neemt het op tegen buurland Oostenrijk, kunnen de Oostenrijkers hun Zuiderburen verrassen?
Deze zaterdag staan de eerste achtste finale wedstrijden op het programma, naast Italië tegen Oostenrijk, neemt Wales het eerder op de avond in Amsterdam op tegen Denemarken. Uit die wedstrijd komt dan de volgende tegenstander van oranje, mochten ze een dag later de Tsjechen uitschakelen.

Na die wedstrijd komt met Italië ook de eerste EK favoriet in actie in de knock-outfase. Op papier komen ze met Oostenrijk geen al te lastige tegenstander tegen. Oostenrijk heeft een prima poulefase achter de rug, waarin ze met moeite langs Macedonië gingen, ondanks een goeie wedstrijd toch vrij kansloos ten onder gingen tegen Nederland en relatief makkelijk Oekraïne versloegen.

Italië daarentegen ging soeverein door de groepsfase heen. Ze hadden geen enkele moeite met Turkije en Zwitserland, waarna ze in de laatste poulewedstrijd met vrijwel alleen maar reservespelers ook vrij gemakkelijk langs Wales gingen.

In de verdediging heeft Italië nog wel wat vraagtekens. Zo lijkt rechtsback Alessandro Florenzi er niet bij te zijn en is het ook nog niet zeker of aanvoerder Georgio Chiellini op tijd hersteld is voor deze wedstrijd. Voor de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini blijft er verder nog het vraagstuk of hij de van een blessure herstelde Marco Verratti zijn basisplaats teruggeeft, of blijft kiezen voor de sensationele Manuele Locatelli en Nicolo Barrella op het middenveld.

Italie - Oostenrijk EK 2020 achtste finale
© Betfirst

Bij Oostenrijk lijkt iedereen die in aanmerking komt voor een basisplaats fit genoeg om deze wedstrijd te starten, en dus zal aanvoerder David Alaba waarschijnlijk weer van achteruit het team leiden en Marko Arnautovic grotendeels verantwoordelijk zijn voor de aanvallende impulsen van de Oostenrijkers. Wil je wedden op EK, dan kun je voor deze achtste finale wedstrijd een aantal goeie weddenschappen vinden.

Wedden op Italië vs Oostenrijk

Hoewel Oostenrijk geen slechte poulefase achter de rug heeft, is Italië bij de bookmakers duidelijk de torenhoge favoriet voor plaatsing voor de kwartfinale. Je krijgt bij Betfirst een quotering van 1.20 voor plaatsing van Italië, terwijl die voor Oostenrijk op 4.55 ligt. In dit geval maakt het dus niet uit of dat tijdens de reguliere speeltijd, een verlenging of zelfs via strafschoppen is.

Als je er wel wat voor voelt om op Oostenrijk te wedden, maar toch niet zo zeker bent dat ze ook de volgende ronde halen, kun je op de handicap wedden. Voor Oostenrijk +1.5 krijg je namelijk odds van 1.53 aangeboden. Dat betekent dus dat je de weddenschap wint als Oostenrijk niet verliest, maar ook nog als de Italianen met één doelpunt verschil winnen. Dit geldt wel alleen voor de 90 minuten. Als er namelijk ‘einde match’ staat, betekent het dat een weddenschap alleen over de reguliere speeltijd gaat. Zit die verlenging eraan te komen, hou de website dan goed in de gaten, want dan kunnen er weddenschappen over de verlenging en later zelfs voor strafschoppen verschijnen.

De aftrap van Italië vs Oostenrijk is aanstaande zaterdag om 21:00 op Wembley in Londen.

BetFIRST Nieuws