Italië vs Spanje, halve finale tussen twee grootmachten

Peter Vissers
6. juli 2021

Op Wembley neemt Italië, dat door velen gezien wordt als de beste ploeg van dit toernooi het op tegen Spanje, dat na twee keer 120 minuten ook in de halve finale staat.
Spanje heeft tot nu toe met Kroatië en Zwitserland nog geen toernooi favorieten getroffen. Tegen Zwitserland leken de Spanjaarden lange tijd op koers om in de reguliere speeltijd de halve finales te halen na een ongelukkig Zwitsers eigen doelpunt, maar een doelpunt van Xherdan Shaqiri, halverwege de tweede helft, betekende alsnog een verlenging.

Tegen tien man, Remo Freuler had nog voor het verstrijken van de 90 minuten een rode kaart gekregen, konden de Spanjaarden het nog niet afmaken. Maar drie Zwitserse missers in de penaltyreeks waren voldoende om de twee Spaanse missers uit te wissen en een plaats in de halve finale veilig te stellen. Daarin treffen ze Italië, dat tot nog toe een sterke indruk heeft achtergelaten.

Italie Spanje EK 2020
© BetFIRST

Italië wist in de kwartfinale in een wedstrijd van hoge kwaliteit België uit te schakelen. De Italianen namen in kort tijdsbestek een 2-0 voorsprong door doelpunten van Nicolo Barrella en Lorenzo Insigne, maar Romelu Lukaku benutte nog voor rust een discutabele penalty en hield België in de wedstrijd. Ondanks nog een paar kansen veranderde de score niet meer en dus mag Italië terug naar Wembley, waar ze ook de achtste finale al afwerkten. Een top kandidaat om te wedden op EK winst dus.

Leonardo Spinazzola, voorlopig één van de beste spelers van dit toernooi, zal er niet bij zijn. De linksback van AS Roma liep tegen België een scheur in zijn achillespees op en is voor een half jaar uitgeschakeld. Verder lijkt iedereen gewoon beschikbaar, inclusief Giorgio Chiellini, die tegen België weer aantoonde waarom hij nog steeds als één van de beste verdedigers ter wereld wordt gezien.

Bij Spanje zijn Pablo Sarabia en Aymeric Laporte twijfelgevallen. De buitenspeler werd tegen Zwitserland al in de rust gewisseld met een bovenbeenblessure en lijkt deze wedstrijd te moeten missen, terwijl Laporte ook niet 100% fit is. Op het EK worden de prijzen nu bijna verdeeld, wil je wedden op voetbal van het EK, dan is dit één van je laatste kansen.

Wedden op Italië vs Spanje

Bij de bookmakers is Italië de lichte favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de azzuri krijg je bij Betfirst bijvoorbeeld een quotering van 2.50, mocht Spanje deze wedstrijd in 90 minuten in hun voordeel beslissen dan krijg je daar 3.20 voor.

Er worden ook niet echt doelpunten verwacht door de bookmakers, je krijgt bij Betfirst dan ook odds van 6.50 voor een 0-0 einduitslag. Denk je dat er wel doelpunten gaan vallen, dan kun je daar wel hoge odds voor krijgen. Zo krijg je bijvoorbeeld 4.10 als er vier doelpunten of meer gaan vallen, en dat loopt al op naar 8.25 bij vijf doelpunten of meer. Voor een echt doelpuntenfestijn met zeven doelpunten of meer krijg je zelfs 40.00 aangeboden. Maar goed, de kans dat dat gebeurt met zulke verdedigingen is natuurlijk niet groot.

De aftrap van Italië vs Spanje is dinsdag om 21:00 in Londen.

BetFIRST Nieuws