Italië vs Zwitserland, cruciale wedstrijd voor Europees kampioen

Robert Brondel
11. november 2021

In de laatste wedstrijden van deze WK-kwalificatie neemt Italië het in eigen huis op tegen Zwitserland, de winnaar lijkt een ticket naar Qatar te kunnen boeken. 

In groep C van de Europese WK-kwalificatie nemen de buurlanden het tegen elkaar op. Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zet een reuzenstap richting het wereldkampioenschap in Qatar, terwijl de verliezer zich wel mag gaan opmaken voor de play-offs. De ploegen staan namelijk in punten precies gelijk en met nog maar één wedstrijd te gaan na deze ontmoeting, is deze wedstrijd dus allesbepalend in deze groep. 

De Europees kampioen wordt uiteraard geacht zich te plaatsen voor het WK en zou dit dan ook moeten winnen. Twee maanden geleden was Italië in Zwitserland veruit de betere ploeg in de onderlinge confrontatie, maar onder meer vanwege een gemiste penalty van Jorginho, bleef de 0-0 tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan, daarom is deze groep dus tot het einde spannend. 

Voor deze wedstrijd kan bondscoach Roberto Mancini over het grootste gedeelte van zijn vaste groep beschikken, maar toch mist hij ook een aantal belangrijke krachten. Leonardo Spinazzola is er nog steeds niet bij en ook Marco Verratti en Moise Kean moeten deze wedstrijd met een blessure missen. Op het laatste moment kwam hier ook Ciro Immobile nog bij. Hij was wel naar het nationale team afgereisd, maar moest met een blessure weer terug naar huis. 

Bij Zwitserland zijn er nog meer problemen, EK-sensatie Steven Zuber moest op het laatste moment afhaken en voegde zich zo bij de lange lijst met afwezigen, zoals aanvoerder Granit Xhaka, Haris Seferovic, Nico Elvedi en Breel Embolo, die doorgaans allemaal op een basisplaats mogen rekenen. Wil je wedden op voetbal, dan is deze allesbeslissende wedstrijd een leuke mogelijkheid voor interessante weddenschappen.

Wedden op Italië vs Zwitserland

Dat Italië de duidelijke favoriet is voor deze wedstrijd is logisch. De Europees kampioen is normaal gesproken een slag beter dan de Zwitsers, omdat de bezoekers met zoveel geblesseerden te maken hebben is dat nog meer het geval. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betcity een quotering van 1.63, terwijl die bij een overwinning van de gasten op 6.00 ligt bij de bookmakers.

Dat is dus zoals verwacht in het voordeel van Italië, maar de spanning zal groot zijn bij de thuisploeg, Italië miste namelijk net als Nederland het vorige WK en zal de play-offs ten koste van alles willen voorkomen. Daarom is de verwachting dat deze wedstrijd op het scherp van de snede zal zijn, met veel overtredingen en waarschijnlijk weinig doelpunten. Zo krijg je bijvoorbeeld 2.90 als er maximaal één keer gescoord gaat worden. Gezien de 0-0 in de vorige wedstrijd tussen de twee buren is dat geen gekke gedachte. Denk je echter dat de thuisploeg niets aan het toeval over zal laten en er overheen walst, kun je bijvoorbeeld 3.85 krijgen als Italië minimaal drie keer scoort. Check de Betcity bonus voor meer info.italie - zwitserland odds

De aftrap van Italië vs Zwitserland is aanstaande vrijdag om 20:45.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.