Wedden op Letland – Turkije in strijd om kwalificatie EK 2024

Sander Cement
15. juni 2023

Letland en Turkije nemen het tijdens de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland tegen elkaar op in groep D. Voor Turkije is dat – na een lang seizoen – direct een belangrijk duel. Ze moeten namelijk winnen om aan te haken bij Kroatië en Wales. Die twee landen bezetten momenteel de twee plekken die recht geven op directe kwalificatie voor het eindtoernooi. Diverse aanbieders bij sportsbook Nederland kennen dat belang en hebben mooie acties opgezet om jou te laten profiteren van deze wedstrijd. Ga er maar eens goed voor zitten op vrijdag 16 juni om 20:45 uur.

Speel bij Jack’s en krijg 60 euro cadeau!

Bij Jack’s is er een aantrekkelijke welkomstbonus beschikbaar voor nieuwe spelers die ouder zijn dan 24 jaar. Als je een account aanmaakt en ten minste € 20 stort, ontvang je gratis weddenschappen, dit tot maximaal € 60. Hiermee krijg je extra speeltegoed om in te zetten op verschillende weddenschappen op het platform. Het is een mooie kans om je avontuur bij Jack’s te beginnen en je geluk te beproeven zonder extra kosten. Profiteer van deze gelegenheid en geniet van de voordelen van de Jack’s welkomstbonus.

Jacks bonus

 

Bekende spelers van Turkije tegen Letland

Turkije heeft een aantal grote talenten en gearriveerde spelers. Een deel van die spelers kennen we in Nederland ook – meestal door hun jaren in de Eredivisie. Een overzichtje:

  • Orkun Kökcü (oud-Feyenoord)
  • Enes Ünal (oud-FC Twente)
  • Ferdi Kadioglu (oud-NEC)
  • Deniz Türüc (oud-Go Ahead Eagles)

Turkije staat momenteel derde in de groep. De Turken hebben net zoveel wedstrijden gespeeld als Kroatië en Wales, maar hebben een punt minder. Kroatië speelt deze week de Nations League tegen o.a. Nederland, dus komt het niet in actie in de kwalificatie. Aan Turkije is het dus de taak om bij de eerste twee te staan na deze kwalificatiereeks.

De opmars van Feyenoord-held Orkun Kökcü

Orkun Kökcü is geboren op 29 december 2000 in Haarlem, Nederland en heeft tevens een Turks paspoort. Kökcü begon zijn jeugdcarrière bij FC Groningen, maar maakte al snel de overstap naar Feyenoord, waar hij in 2018 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Sindsdien heeft hij indruk gemaakt met zijn technische vaardigheden, spelvisie en passing. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn vermogen om het spel te dicteren, nauwkeurige passes te geven en kansen te creëren voor zijn medespelers.

In een team met de teruggekeerde Robin van Persie won hij in 2018 de KNVB Beker. Een jaar later maakte de middenvelder zelfs zijn debuut voor de Turkse nationale ploeg. Meer en meer werd hij een sleutelspeler bij Feyenoord. Dat bekroonde hij – deels als aanvoerder – door dit jaar de titel te pakken met de Rotterdammers. Dat leverde hem onlangs een transfer op naar Benfica. Feyenoord ontvangt inclusief bonussen ongeveer 30 miljoen voor zijn sterspeler.

Nu is het afwachten of hij ook de volgende stap kan maken en eventueel bij een Europese topclub aan de bak kan. Het is in ieder geval een voorbeeld van een talent dat bewust langer in de Eredvisie blijft om te rijpen. Kökcü is nu namelijk 22 jaar oud en heeft 5 jaar ervaring opgedaan in het eerste elftal van Feyenoord. Als je wil profiteren van een sportweddenschappen bonus, dan is het aan te raden om hem te koppelen aan een doelpunt of assist.

Letland gaat voor laatste kans op EK-kwalificatie

Bij Letland ziet het er iets minder rooskleurig uit dan bij Turkije. Waar de Turken nog een realistische kans maken op het eindtoernooi, moeten de Letten vechten voor elk puntje. De verwachting is dat Letland met Armenië gaat uitmaken wie er laatste wordt in de poule. Toch kan het wel. Met een resultaat tegen Turkije doen ze weer mee en kunnen er wonderen gebeuren. Kennen we spelers bij het Letse elftal? De kans is groot dat je al eens hebt gehoord van Roberts Uldrikis. De 25-jarige centrumspits kwam dit seizoen uit voor SC Cambuur in de Eredivisie. Erg succesvol is zijn tijd nog niet bij de Friezen sinds 2021. Want in 29 duels kwam de spits slechts één keer tot scoren. Dat gebeurde in de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen tijdens een 4-0-overwinning op RKC.

letland turkije odds

Quoteringen Letland – Turkije in EK-kwalificatie

De favorietenrol van Turkije komt duidelijk naar voren in de quoteringen van Jack’s. Voor een overwinning van Letland krijg je maar liefst 9.40x je inzet terug. Als Turkije er met de zege vandoor gaat, dan kun je rekenen op 1.33x je inzet. Een gelijkspel levert 5.10x je inzet op. De verwachting is dus een duidelijke overwinning voor Turkije. Als je denkt dat ze dat met ruime cijfers gaan doen in te zetten op meer dan 3,5 goals voor Turkije. Dan krijg je namelijk 5.75x je ingezette bedrag terug. Er is weliswaar geen Jack’s odds boost beschikbaar, maar de quotering op zichzelf is al mooi genoeg!

 

Over de auteur

Sander Cement kent als geen ander alle Nederlandse bookmakers. Hij is altijd op de hoogte van alle bonussen en al het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Nederlandse bookies. Hij schrijft hier dan ook met veel passie over bij sportweddenschappen-bonus.com.

Jacks Casino & Sport Nieuws