Boksen: Debutant Johnny Fisher tegen Matt Gordon in Wembley

Erik de Kort
18. februari 2021

Na een indrukwekkende korte periode als amateur met maar liefst negen KO’s in de eerste ronde in tien overwinning maakt Fisher nu de stap naar het profboksen. Maakt hij enige kans tegen Matt Gordon.

Wie is Johnny Fisher?

Met pas 21 jaar is de Brit Johnny Fisher nog enorm jong. Hij wordt getraind door Matt Tibbs in Essex. Zijn nickname is “ The Romford Bull” en dit weekend gaat hij zijn debuut maken in de zwaargewicht klasse. Hoewel Fisher nog jong is had hij aan tien wedstrijden bij de amateurs genoeg om de overstap naar het profleven te maken. In tien overwinningen zorgde hij er maar liefst negen keer voor dat zijn tegenstander in de eerste ronde al knock-out ging. Fisher maakte zoveel indruk tijdens zijn eerste vijf gevechten dat de geruchtenmolen al snel op gang kwam en verschillende promotors hem probeerde aan te trekken. Dit weekend is het dan zover. Fisher maakt zijn profdebuut tegen niemand minder dan de 36-jarige Matt Gordon. Fisher is vastberaden om bij zijn debuut op Sky Sports gelijk met een KO te winnen.

Johnny Fisher heeft het voordeel dat hij al tegen grotere namen heeft kunnen sparren. Zo trainde hij met Joe Joyce die in 2016 nog olympisch zilver won en vocht hij ook al tegen de ongeslagen Guido Vianello. Geven de bookmakers online Fisher een kans tegen de ervaren Gordon? We bekijken eerst de tegenstander van Fisher voor we ons gaan beroepen op de bookmaker bonus odds.

 

Wat weten we van Matt Gordon?

Matt Gordon is een ervaren Britse bokser die het wel vaker opneemt tegen jonge vechters. Zo vocht hij onder andere tegen David Adeleye en andere hoog gerankte jonge prospects. De resultaten van Gordon zijn niet het beste wat we hebben gezien maar toch zal Gordon het de jonge Fisher wel eens moeilijk kunnen maken. Bovendien is het geen liefdadigheidsgevecht en komt Gordon toch echt wel om te winnen. De man uit West Bromwich maakte zijn profdebuut al in 2015 en heeft al degelijk wat wedstrijden gevochten. Met 1 meter 91 en ruim 90 kilogram lijkt Gordon qua lengte en gewicht zeker wel een match voor Fisher. We gaan eens kijken wat de verwachtingen zijn van de bookmakers bij deze wedstrijd.

wedden bij Ladbrokes op Fisher vs Gordon

©Ladbrokes

 

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Onze Ladbrokes review heeft ons geleerd dat we voor het boksen goed bij deze bookmaker terecht kunnen. De beste odds komen inderdaad bij Ladbrokes vandaan waar we zien dat debutant Fisher de gedoodverfde favoriet is. Zo spannend als we het hierboven hebben proberen te maken lijkt het bij Ladbrokes niet te zijn. Fisher staat namelijk op 1.01 voor de winst tegenover 10 keer je inleg voor winst van Matt Gordon. De bookmakers lijken dus zeker te zijn dat Fisher zijn debuut gaat winnen. Ben jij het hiermee eens of durf je in te zetten op Gordon als overwinnaar?

 

Ladbrokes Nieuws