KRC Genk vs OH Leuven, Genk probeert zure smaak CL weg te spoelen

Peter Vissers
13. augustus 2021

Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League afgelopen dinsdag zit er voor Genk niets anders meer op dan zich op de competitie focussen en dat moet om te beginnen tegen OH Leuven. 

Waar de Belgen in de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Shakhtar Donetsk nog lange tijd het voordeel hadden, zat er in de terugwedstrijd niet in. Ze kwamen al gauw op achterstand en bleven de rest van de wedstrijd minimaal twee doelpunten verwijderd van een gelijkspel en dus vervolgt Genk de Europese campagne in de groepsfase van de Europa League. 

Tegen OH Leuven kunnen ‘de Genkies’ al direct op zoek naar eerherstel. De OHL heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren, maar ook nog niet gewonnen want alle drie de wedstrijden eindigden tot nu toe in een 1-1 gelijkspel, maar of daar nog een vierde bij komt is de vraag.  

Genk - Oud heverlee Jupiler Liga
© Bet777

Zoek jij naar de beste keuze voor jouw weddenschap op Genk? Bekijk dan even onze beste bookmakers pagina waar je een ranglijst vindt van alle beste opties.

Het lijkt erop dat beide teams met hun sterkste team kunnen aantreden, bij Leuven is de Bulgaar Kristiyan Malinov een twijfelgeval, nadat hij er in de vorige wedstrijd tegen Charleroi halverwege af moest met een blessure. Ook nieuweling Levan Shengelia is er nog niet bij. De Georgische nieuweling is nog niet geregistreerd en lijkt er volgende week pas bij te kunnen zijn. 

Bij de nummer twee van het afgelopen seizoen lijkt ook iedereen fit genoeg om te beginnen, maar het lijkt dat coach John van den Brom wel eens wat wijzigingen aan kan brengen na de teleurstellende wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Of Paul Onuachu er nog steeds bij is is de vraag. De interesse in de Nigeriaanse spits groeit en omdat Genk mee lijkt te werken als er een goed bod op tafel komt, lijkt het erop dat hij niet lang meer bij Genk te zien zal zijn. 

Of die wijzigingen er gaan komen zien we aankomende zaterdag en als je het leuk vindt om te wedden op voetbal, kan je voor deze wedstrijden leuke weddenschappen vinden. 

Wedden op KRC Genk vs OH Leuven

Dat de thuisploeg de favoriet is voor deze wedstrijd mag geen verrassing heten en met een quotering van 1.48 voor een overwinning is de favorietenrol van Genk bij Bet777 groot. Voor een overwinning voor OHL krijg je daarentegen 7.25. Als je gelooft in de kansen van Leuven, maar niet direct veel geld in wilt zetten op een overwinning dan kun je ook op de handicap wedden. Als je op OH Leuven +1 wed, krijg je daar 2.75 voor. En dat betekent dat ook een gelijkspel genoeg is om de weddenschap te winnen. 

Je kunt ook op de correcte score inzetten. Zo kun je 9.75 wedden voor een 2-0 thuisoverwinning. Vertrouw je er wel op dat Genk dit gaat winnen en ook dat ze de nul gaan houden, maar heb je je twijfels over de doelgerichtheid van de thuisploeg, dan kun je ook een multi-weddenschap exacte score aangaan. Je krijgt namelijk odds van 3.20 voor een 1-0,2-0 of 3-0 eindresultaat en zelfs 14.00 voor een 4-0, 5-0 of 6-0 score. Dan heb je dus drie kansen op de juiste score in dezelfde weddenschap. 

De aftrap van KRC Genk vs OH Leuven is aanstaande zaterdag om 20:45.

Bet777 Nieuws