KRC Genk vs Union Saint-Gilloise, onverwachte koploper op bezoek bij Genk

Peter Vissers
12. september 2021

Na zes wedstrijden is promovendus Union Saint-Gilloise de koploper in de Jupiler Pro League, Genk volgt op twee punten en zou er in eigen stadion overheen kunnen gaan. 

Dat Union Saint-Gilloise na zes wedstrijden bovenaan zou staan had eigenlijk vrijwel niemand verwacht. Maar door het falen van de topploegen en het goede spel van de Brusselaars, die al ruim van Anderlecht en Standard Luik wisten te winnen, is er een verrassende tussenstand. Het is de vraag of de club die na 48 jaar weer terug is in de hoogste Belgische divisie dit lang vol kan houden, maar tegen Genk hebben ze gewoon weer een kans.

Ladbrokes bookmaker logo

Waar Union maar een enkeling miste met interlandverplichtingen deze trainingsweken, moest Genk bijna de helft van het basisteam missen. Carlos Cuesta en Daniel Muñoz vlogen de halve wereld over voor Colombia en Junya Ito deed hetzelfde voor Japan. Kristian Thorsvedt en Paul Onuachu, die tot zijn eigen teleurstelling geen transfer hogerop wist te bemachtigen, bleven iets dichter bij huis, maar hebben er ook een aantal wedstrijden opzitten dus is het de vraag of coach John van den Brom ze allemaal op tijd fit heeft voor deze wedstrijd. Vooral Cuesta en Muñoz zijn nog een vraagteken. Beide verdedigers kwamen donderdagavond nog in de bloedhete Colombiaanse stad Barranquilla in actie tegen Chili en zullen maar een korte voorbereiding op deze wedstrijd hebben.

Verder lijkt van de Brom met een fitte selectie naar deze wedstrijd toe te werken. Alleen Angel Preciado en Simen Jukleroed, die doorgaans al weinig in de basis staan, zijn er nog niet bij. Ook de bezoekers hebben geen personele problemen voor deze wedstrijd. Dat betekent dat Dante Vanzeir en Denis Undav, die zich allebei in de top van de topscorerslijsten bevinden, de aanval van de bezoekers zullen commanderen. Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd tussen de nummer één en nummer vier van de Jupiler Pro League een ideale gelegenheid.

Wedden op KRC Genk vs Union Saint-Gilloise

Dat de bookmakers de bezoekers niet meer onderschatten blijkt wel uit de odds voor deze wedstrijd. Genk is nog wel de favoriet, maar het verschil is niet meer zo groot als dat je in het begin van het seizoen zou mogen verwachten. Bij Ladbrokes bijvoorbeeld krijg je een quotering van 2.35 voor een thuisoverwinning en als je op Union wilt wedden, kun je daar odds van 2.90 voor krijgen.

Beide teams hebben dit en vorig seizoen al bewezen dat ze een sterke aanval hebben. De aanval van Union met Vanzeir en Undav staat al op negen doelpunten in zes wedstrijden en de aanval waarmee Genk vorig seizoen menig tegenstander aan gort schoot is ook in stand gehouden, dus kun je doelpunten verwachten. Je krijgt bijvoorbeeld 14.00 voor een 0-0 en relatief lage odds van 2.35 als er vier keer of meer gescoord wordt. Bij vijf goals of meer lopen die op naar 4.25, en zelfs naar een interessante 7.75 als er minimaal zes doelpunten vallen.

De aftrap van KRC Genk vs Union Saint-Gilloise is aanstaande zondag om 21:00.

Ladbrokes Nieuws