KRC Genk vs Shakhtar Donetsk, kan Genk Champions League halen?

Peter Vissers
3. augustus 2021

In de derde voorronde van de Champions League krijgt KRC Genk met Shakhtar Donetsk meteen een lastige horde, kunnen de Belgen in de thuiswedstrijd direct een goede eerste stap zetten?
Voor Genk gaat het seizoen nog niet naar wens, in de Super Cup werd van Brugge verloren en de twee competitiewedstrijden leverden slechts één punt op. Tot nu toe lijkt de verdediging de grootste achilleshiel, maar dat is ook wel enigszins logisch. De drie Colombiaanse basisspelers zijn pas net weer in training na de Copa América en hebben dit seizoen nog niet in de basis gestaan. En dat hebben ze gevoeld, want in de drie officiële wedstrijden tot nu toe hebben ze al acht doelpunten tegen gekregen.

Of de Colombianen waarvan Jhon Lucumi en Daniel Muñoz afgelopen weekend alweer op de bank zaten tegen de Oekraïners weer beschikbaar zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar coach John van den Brom zal er waarschijnlijk niet te lang mee wachten om ze weer in te zetten.

Bekijk de statistieken voor Genk tegen Shaktar Donetsk
© betFIRST

De uitblinker tot nog toe is nieuweling Mike Tresor Ndayishimiye. De 22-jarige aanvallende middenvelder die deze zomer overkwam van Willem II heeft het net nog niet gevonden, maar staat met zijn creativiteit aan de basis van vele Genkse aanvallen.

De situatie rondom topspits Paul Onuachu is ook niet helemaal duidelijk. De Nigeriaan wil na een geweldig seizoen een stap hogerop, maar voorlopig is er van een transfer nog geen sprake. Hij zegt geen transfer te willen forceren, maar zat afgelopen weekend niet eens in de selectie, wat vragen oproept, zeker omdat zijn vervanger Cyriel Dessers nog niet aan de verwachtingen voldoet. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze voorronde Champions League wedstrijd je lol op.

Wedden op KRC Genk vs Shakhtar Donetsk

Mede door de slechte seizoensstart is Shakhtar de favoriet om deze wedstrijd in België te winnen. De Oekraïners zijn ook al twee competitiewedstrijden bezig en die leverden voor Shakhtar geen problemen op. Vandaar dat je bij Betfirst voor een overwinning van de bezoekers een quotering van 2.25 krijgt en voor de thuisploeg een quotering van 3.25. Een gelijkspel kan je ook 3.25 opleveren voor elke ingezette euro.

Bij Genk gaat het voorlopig om de problemen achterin. In het afgelopen seizoen was de defensie al niet de sterkste linie en zonder de sterkhouders is dat nu nog een stapje erger. Of dat betekent dat er veel doelpunten gaan vallen zal moeten blijken, maar de bookmaker denkt dat de kans op een 0-0 ook wel aanwezig is met odds van 8.75. Denk je wel dat er doelpunten gaan vallen, kan je daar best wel geld mee verdienen, want je krijgt voor vijf doelpunten of meer namelijk al 6.25, bij zes doelpunten of meer ligt dat op 13.00 en bij acht doelpunten of meer is dat met 59.00 al helemaal hoog. Maar goed, het gebeurt dan ook niet elke dag dat er in een Champions League wedstrijd acht doelpunten vallen.

De aftrap van KRC Genk vs Shakhtar Donetsk is aanstaande dinsdag om 20:00 in de Luminus Arena in Genk.

BetFIRST Nieuws