Kroatië vs Spanje, odds EK achtste finale

Peter Vissers
28. juni 2021

Na een stroef begin heeft Spanje eindelijk kunnen overtuigen, maar Kroatië is nog wel een niveau hoger dan Slowakije, kunnen de Spanjaarden ook de Kroaten pijn doen met het snelle combinatie voetbal?
Na twee wedstrijden in de groepsfase stonden de Spanjaarden nog zonder overwinning en omdat ze in een matige poule zaten, zwol de kritiek uit eigen land op het stroperige plichtmatige spel al snel aan. Juventus spits Álvaro Morata vertelde zelfs dat hij en zijn gezin bedreigingen hadden ontvangen van boze Spaanse fans.

De druk stond er dus op tegen Slowakije, en ondanks een vroege gemiste penalty kwam die swingende overwinning er alsnog. Met de 5-0 plaatsten de Spanjaarden zich als tweede van groep E voor de volgende ronde. Daarin treffen ze Kroatië, dat nog niet echt heeft kunnen overtuigen volgens de online bookmakers.

Kroatie - Spanje achtste finale EK
© BetFIRST

In een saaie wedstrijd werd er van Engeland verloren, terwijl de wedstrijden tegen Tsjechie en Schotland ook niet bol stonden van de kwaliteit. Toch werden er aan de hand van Luka Modric vier punten behaald en daardoor gingen ze als nummer twee van groep D door naar de volgende ronde. Tegen Spanje zullen de Kroaten zonder de ervaren Dejan Lovren moeten aantreden. Hij kreeg tegen Schotland een tweede gele kaart van het toernooi en moet de achtste finale wedstrijd daarom uitzitten met een schorsing.

Het is duidelijk dat de Kroaten niet op hetzelfde niveau zitten als drie jaar geleden op het WK in Rusland, toen ze de finale nog haalden. Dat geldt ook voor Spanje, met veel jonge spelers en bijvoorbeeld geen enkele speler van Real Madrid is bondscoach Luis Enrique met een vernieuwing bezig.

Tegen Zweden en Polen lieten ze al zien dat die vernieuwing niet zonder slag of stoot gaat. De terugkeer van een corona besmetting van aanvoerder Sergio Busquets, leek de ploeg tegen Slowakije een nieuw elan te geven, maar de tegenstand was ook wel erg zwak. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met Spanje tegen Kroatië een aantal interessante weddenschappen vinden.

Wedden op Kroatië vs Spanje

Ondanks de moeizame poulefase is Spanje bij de EK betting sites gewoon de duidelijke favoriet. Je krijgt bij Betfirst bijvoorbeeld een quotering van 3.40 als de Kroaten zich voor de kwartfinale weten de plaatsen, terwijl dat bij Spanje 1.32 is.

Dan kun je ook nog op combinaties wedden, denk je bijvoorbeeld dat er veel doelpunten vallen en Spanje gaat winnen, dan kun je wedden op winst voor Spanje waarbij beide teams scoren. Daar krijg je dan odds van 3.55 voor. Je kunt ook wedden op een gelijkspel waarin beide ploegen scoren, daar krijg je namelijk een quotering van 5.50 voor. Dat geldt alleen voor de 90 minuten. De verlenging telt daarin niet meer mee.

Bij knock-out wedstrijden op de grote toernooien wordt er echter vaak minder gescoord, dus vandaar dat die odds ook wat lager liggen. Als je namelijk op een 0-0 wedt (reguliere speeltijd), krijg je daar maar 7.00 voor. Daarom lijkt het interessanter om op doelpunten te wedden, daar wordt de wedstrijd misschien ook nog leuker door om naar te kijken.

De aftrap van Kroatië vs Spanje is aanstaande maandag om 18:00 in Kopenhagen, Denemarken.

BetFIRST Nieuws