KV Mechelen vs Club Brugge, strijd om de bovenste plaatsen

Sander Cement
19. november 2021

In de Jupiler Pro League neemt KV Mechelen het direct na de interlandpauze in het eigen AFAS stadion op tegen Club Brugge.

Dat dit een wedstrijd tussen de huidige nummer vier en drie in de stand is, was vooraf misschien niet helemaal verwacht. KV Mechelen presteert echter boven verwachting goed en staat daarom op een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs voor het kampioenschap. Of Mechelen daar ook blijft staan lijkt de vraag, het heeft namelijk een aantal lastige wedstrijden op het programma in de komende weken, met nu eerst de thuiswedstrijd tegen Club Brugge.

Vooruitblik KV Mechelen – Club Brugge

Club Brugge staat op een iets wat teleurstellende derde plek, vier punten achter koploper Union Saint Gilloise en is dit seizoen in de Belgische competitie nog niet zo dominant als vorig jaar, toen ze uiteindelijk met 16 punten voorsprong op de nummer twee de reguliere competitie eindigden. Toch gaat het goed met Club Brugge, in de Champions League werd het sterke Paris Saint Germain op een gelijkspel gehouden en werd RB Leipzig in Duitsland verslagen, waardoor ze nog volop uitzicht hebben op Europese overwintering in de Europa League.

Voor deze wedstrijd lijkt Club Brugge vrijwel de hele ploeg compleet te hebben. Er staat alleen nog een vraagteken achter de naam van Stanley Nsoki, die er twee weken geleden tegen Standard Luik niet bij kon zijn. Nsoki had in de laatste wedstrijden al een matige indruk achtergelaten en zou zelfs als hij fit genoeg is wel eens op de bank kunnen starten in het voordeel van Brandon Mechele, die zijn plaats in de verdediging dit seizoen verloor aan de jonge Fransman en aan Schots international Jack Hendry.

Ook KV Mechelen kan over de gehele spelersgroep beschikken, alleen centrale verdediger Thibault Peyre is nog niet beschikbaar. Hoewel de Fransman goed van een achillespeesblessure hersteld is hij nog niet fit genoeg om hier te kunnen starten. Wil je wedden op voetbal, dan geeft deze wedstrijd tussen de nummer drie en vier van de Jupiler Pro League genoeg kansen.

BetFIRST app: mobiel bij betfirst
© BetFIRST

Wedden op KV Mechelen vs Club Brugge

Ondanks dat Club Brugge het niet heel makkelijk heeft in de eigen competitie zijn ze hier volgens de bookmakers de duidelijke favoriet. Zo krijg je bij Betfirst voor een overwinning van de bezoekers een quotering van 1.86 aangeboden, terwijl die voor een thuisoverwinning op 4.00 ligt. Een gelijkspel is volgens deze bookmaker 3.80 waard.

Er worden ook doelpunten verwacht in deze wedstrijd. Zo zijn er quoteringen van 1.71 beschikbaar voor drie doelpunten of meer en 2.80 voor vier doelpunten of meer. Als je denkt dat er echt een doelpuntenfestijn aan zit te komen, dan kun je ook op zes doelpunten of meer wedden, voor een quotering van 10.25. Denk je echter dat het tegenovergestelde gaat gebeuren en dat er juist niet gescoord wordt, dan is een 0-0 maar liefst 16.00 waard.

De aftrap van KV Mechelen vs Club Brugge is aanstaande vrijdag om 20:45.

BetFIRST Nieuws