Liverpool vs Real Madrid, kan Liverpool de achterstand goedmaken?

Peter Vissers
13. april 2021

Na de 3-1 overwinning van Real Madrid in de heenwedstrijd, zijn de Spanjaarden de torenhoge favoriet om de halve finale van de Champions League te bereiken, maar dat de Engelsen kunnen terugkomen van een achterstand hebben ze al eerder laten zien.
In de eerste wedstrijd van het tweeluik was Real Madrid duidelijk de betere ploeg, Liverpool had moeite met het hoge niveau van de tegenstander en kwam met de 3-1 nederlaag nog goed weg. Toch heeft Liverpool in het verleden al grotere achterstanden ongedaan gemaakt. Je herinnert je vast nog wel de halve finale van 2019, waarin the reds de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Barcelona goedmaakten met een sensationele 4-0 op Anfield waardoor ze alsnog in de finale aan konden treden en winnen.

Liverpool - Real Madrid CL odds
© Bwin

Jammer genoeg krijg je geen bookmaker bonus als Belgische klant meer.

Het Liverpool van nu lijkt echter lang niet zo goed als dat team van 2019, en met name de vorm blijft ver achter op die van toen. De thuisploeg mist nog steeds de langdurig geblesseerde belangrijke spelers in de verdediging zoals Virgil van Dijk, Joel Matip en Joe Gomez en ook aanvoerder en gelegenheidsverdediger Jordan Henderson is nog niet terug.

Ook Real Madrid heeft grote problemen in de verdediging. Raphaël Varane is er zeker niet bij vanwege een positieve coronatest, terwijl aanvoerder Sergio Ramos, die de afgelopen weken al moest missen, ook een groot twijfelgeval is. Daarnaast verloor de koninklijke dit weekend Lucas Vasquez met schade aan zijn kruisband en is de blessuregevoelige Dani Carvajal hoogstwaarschijnlijk ook nog niet beschikbaar. Met andere woorden, het wordt puzzelen achterin voor coach Zinedine Zidane.

Eden Hazard is al weken geblesseerd en Toni Kroos en Federico Valverde gingen in de clasico tegen Barcelona ook vroegtijdig van het veld met pijntjes. Hun beschikbaarheid is twijfelachtig voor de return tegen Liverpool. Wil je wedden op voetbal, dan zijn al deze blessures interessante variabelen om mee te spelen.

Wedden op Liverpool vs Real Madrid

In de heenwedstrijd kampten beide ploegen al met verschillende blessures, en dat is nu niet anders. Maar met name bij de bezoekers zijn de zorgen alleen maar groter geworden. Wat denken de bookmakers daarvan?

Dat Real Madrid voorlopig nog om kan gaan met de blessures bleek wel. Ondanks het gemis van vele spelers werden de toppers tegen Liverpool en Barcelona in winst omgezet. Daarom is Real Madrid ook de grote favoriet om de halve finale van de Champions League te halen. Bij Bwin krijg je een quotering van 1.22 voor de Spanjaarden en 3.80 voor Liverpool.

Door de goede uitgangspositie hoeft Madrid de uitwedstrijd niet meer te winnen en dat blijkt duidelijk uit de odds, voor een overwinning van de Engelsen krijg je 1.95, terwijl een uitoverwinning 3.40 waard is.

De thuisploeg heeft echter voldoende aan een 2-0 overwinning voor plaatsing en voor die 2-0 overwinning krijg je een quotering van 11.50 bij Bwin. Lichtpuntje voor de thuisploeg is dat op zondag de pijnlijke reeks van zes nederlagen op rij in het eigen stadion eindelijk doorbroken is. Is het vertrouwen groot genoeg voor een nieuwe stunt?

De aftrap van Liverpool vs Real Madrid is aanstaande woensdag om 21:00