Manchester City vs Club Brugge, kan Club het verschil deze keer beperken?

Robert Brondel
2. november 2021

Nog geen twee weken na de 1-5 nederlaag van Club Brugge tegen Manchester City ontmoeten de twee elkaar opnieuw. Dit keer is het Emirates stadion in Manchester het speelterrein. 

Club Brugge doet het voorlopig nog goed in de Champions League, maar de 5-1 nederlaag in eigen huis tegen de Citizens toonde aan dat het klassenverschil tussen de huidige kampioenen van Engeland en België toch nog erg groot is. Met het snelle combinatiespel dat de ploeg van coach Pep Guardiola kenmerkt werd de defensie van Club helemaal uit elkaar gespeeld en de nederlaag had met wat extra vernuft nog wel hoger uit kunnen vallen. 

Man city - club brugge
© BetFIRST

Club Brugge was de Champions League nog zo goed begonnen met een gelijkspel tegen Paris Saint Germain en een overwinning in en tegen RB Leipzig. In deze wedstrijd lijkt coach Philippe Clement de beschikking te hebben over vrijwel het gehele team. José Izquierdo en Wesley worden langzaam weer fitter en zouden aan het startschot kunnen verschijnen, maar het was een andere aanvaller die afgelopen week weer eens in de spotlights stond. 

Bas Dost was al bijna afgeschreven en is dit seizoen geen basisspeler, maar in de bekerwedstrijd van vorige week en de daaropvolgende competitiewedstrijd scoorde de Nederlandse aanvaller in beide wedstrijden twee keer. Of hij ook hier aan de aftrap zal verschijnen is nog niet duidelijk, maar dat de vorm weer groeiende is, is duidelijk. 

Bij Manchester City lijkt vrijwel iedereen beschikbaar. Alleen de langer afwezigen Ferran Torres en Benjamin Mendy zijn er zeker niet bij. Of Guardiola met zijn sterkste opstelling gaat beginnen is nog niet helemaal duidelijk. Het programma voor de rest van het jaar is nog zwaar en dus zou de coach ervoor kunnen kiezen om een aantal van zijn vaste waarden wat rust te gunnen, maar City kan het zich ook niet veroorloven om punten te verspelen, dus zal Guardiola niet al te veel risico’s willen lopen. Wil je wedden op voetbal, dan is deze Champions League wedstrijd een interessante wedstrijd om op te wedden. 

Wedden op Manchester City vs Club Brugge

Dat Manchester City de grote favoriet is bij de online bookmakers wordt wel duidelijk uit de quoteringen. Bij BetFIRST krijg je voor een overwinning van de thuisploeg maar een quotering van 1.11 en een overwinning van de gasten is liefst 20.00 waard.

Als je toch op Club Brugge in wil zetten kun je dat daarom beter op de handicap doen. Voor Brugge +1 krijg je bijvoorbeeld nog steeds een quotering van 7.50. Je wint die weddenschap als de gasten niet verliezen. Voor Club Brugge +2 krijg je 3.20 aangeboden en die weddenschap win je zelfs als de bezoekers met maximaal één doelpunt verschil verliezen. 

Wed je liever op een doelpuntenmaker dan kun je voor vele spelers van Manchester City een quotering van rond de 2.00 krijgen. Neem je liever wat meer risico dan kun je 5.50 krijgen voor een doelpunt van Dost en 6.00 voor een goal van Noa Lang. 

De aftrap van Manchester City vs Club Brugge is aanstaande woensdag om 21:00.

BetFIRST Nieuws