Manchester City vs Chelsea, City op zoek naar eerste Champions League trofee

Peter Vissers
28. mei 2021

In een geheel Engelse finale in Porto gaat City op zoek naar hun eerste Champions League titel, voor Chelsea kan het hun tweede cup met de grote oren worden.
Manchester City is al jaren op zoek naar de eerste Champions League titel. de club waar de eigenaar uit de Emiraten de afgelopen jaren miljarden in geïnvesteerd heeft, staat nu voor het eerst in de finale.

In de groepsfase werden ze met groot gemak eerste in een groep met FC Porto, Olympiakos Piraeus en Olympique Marseille, terwijl ze in de knock-out fase zonder al te veel problemen langs Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund en Paris Saint Germain gingen.

De ploeg van Pep Guardiola was het seizoen nog matig begonnen en stond op een gegeven zelfs niet in de top 10 van de Premier League, maar toen het eenmaal begon te draaien was er geen houden meer aan en haalden ze met onder andere een reeks van 17 gewonnen wedstrijden de titel binnen.

Chelsea daarentegen moest nog tot de laatste speeldag aan de bak om zeker te zijn van de Champions League voor volgend jaar. Dat doel werd gehaald en dus zijn ze nu klaar voor hun derde Champions League finale. In 2008 ging de eerste nog verloren tegen Manchester United, maar vier jaar later tegen Bayern München was het wel raak.

Dit seizoen had Chelsea in de groepsfase nog weinig problemen met Stade Rennes, FK Krasnodar en Sevilla, en daarna blonken ze uit in de knock-out fase met overwinningen op Atletico Madrid, FC Porto en Real Madrid.

Halverwege het seizoen nam Thomas Tuchel het stokje over van Frank Lampard die na een matige eerste seizoenshelft het veld moest ruimen. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze wedstrijd goed geld verdienen.

Wedden op Manchester City vs Chelsea

De bookmakers hebben een duidelijke favoriet voor deze wedstrijd, namelijk Manchester City. Bij Bwin krijg je een quotering van 1.95 voor een City overwinning, terwijl een overwinning voor Chelsea (in de reguliere speeltijd) odds van 4.65 geeft. Verwacht je dat we naar een verlenging gaan dan krijg je 3.50 voor een gelijkspel in de reguliere speeltijd. Maar zoals we eerder deze week bij Villarreal tegen Manchester United zagen, kan de underdog altijd verrassen.

 

Bwin price boost voor Champions League finale Manchester City - Chelsea
© Bwin

Betway denkt ook dat er een voorzichtige 0-0 op het scorebord kan komen, je krijgt namelijk maar 7.25 als je op een 0-0 na 90 minuten wed. En met de verdedigende kracht van beide teams is dat zeker geen onmogelijke einduitslag, maar met doelpunten kun je meer verdienen. Voor vijf doelpunten of meer krijg je al 7.75, terwijl dat voor zes doelpunten of meer al oploopt naar 16.00.

Als laatste mooie promo kan je ook bij Ladbrokes terecht:

Ladbrokes promo CL finale 2021
© Ladbrokes

Wil je op een doelpuntenmaker wedden, dan lijkt het niet zoveel zin te hebben om op de afzwaaiende Kun Aguero te wedden want je krijgt er met 2.90 maar weinig voor terug. Betere kansen liggen er bij de verdedigers Ruben Dias van Manchester City of Andreas Rudiger van Chelsea waar je met 13.00 een stuk interessante odds voor krijgt.

De aftrap van Manchester City vs Chelsea is aanstaande zaterdag om 21:00