Wedden op Marokko vs Portugal: odds en wed tips 10-12-2022

Bas Hosselman
9. december 2022

Na een doelpuntloos spektakelstuk afgelopen dinsdag staat Marokko nu in de kwartfinale van het WK voor de eerste keer in haar historie. Daar treft het Portugal dat zich gemakkelijk plaatste voor de kwartfinale door Zwitserland met 6-1 te verslaan. Wat zijn de kansen van Marokko? We hebben de beste wedtips en hoogste odds om te wedden op Marokko – Portugal in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Marokko - Portugal voorbeschouwing

Marokko schrijft historie

Het sprookje van Marokko blijft maar voortduren. Voor de eerste keer ooit heeft het land de kwartfinale van het WK gehaald. Dat deden ze door Spanje met penalty’s uit te schakelen. De Atlas Leeuwen bleven tijdens de penaltyserie koelbloedig terwijl Spanje de druk niet aankon en meerdere strafschoppen mistten. Het werd na 120 minuten voetbal 3-0 voor de Marokkanen door rake penalty’s van Sabiri, Ziyech en Hakimi. Alleen Badr Benoun benutte zijn penalty niet.

De Spanjaarden wisten geen enkele van hun drie penalty’s te scoren. Pablo Sarabia, Carlos Soler en Sergio Busquets misten allemaal, mede door toedoen van de Marokkaanse doelman Bono. Spanje had wellicht meer balbezit dan Marokko, maar uiteindelijk is Marokko door naar de kwartfinale als vierde Afrikaanse land ooit. De bookmakers Nederland hebben echter wel een hard hoofd in winst van Marokko. Dat zie je terug aan de odds van 6.30 voor een Marokkaanse overwinning. Toch waren soortgelijke odds ook te zien tegen Spanje en die wedstrijd werd ook gewonnen.

Portugal kan het ook zonder Ronaldo

Bij Portugal rommelde het voor de wedstrijd met Zwitserland. Zo werd Ronaldo naar de bank verbannen en zou de chemie in het team weg zijn. Velen verwachtten dat de kwartfinale tussen Portugal en Zwitserland een zwaar bevochten strijd zou worden met weinig doelpunten. Dat verliep echter wat anders. Portugal domineerde de wedstrijd van start tot finish, wat de Zwitsers in verlegenheid bracht. Zwitserland had maar weinig in te brengen. Ramos werd voor Ronaldo in de startopstelling gebracht en de jonge Benfica-aanvaller bleek de draaiende kracht van Portugal. Met een hattrick werd het uiteindelijk 6-1 voor Portugal.

Aanvoerder en ervaren verdediger Pepe, scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd en vleugelverdediger Guerreiro voegde een vierde toe in de 55e minuut. Akanji van Man City maakte nog een eretreffer, maar daarna wist Portugal toch nog twee keer te scoren. De Portugezen herpakten zich dus met verve na de 2-1 nederlaag tegen Zuid Korea. Na de 6-1 overwinning is Portugal favoriet met wk wedden odds van 1,65 bij Betcity.

Mogelijke opstellingen Marokko – Portugal

Bij Marokko was er behalve de feestvreugde toch ook wel zorgen om de blessure van Nayef Aguerd. Nu lijken die zorgen inmiddels weer wat weggeëbd en lijkt Aguerd in de basis te kunnen beginnen. Dat geldt ook voor Mazraoui die tegen Spanje gewisseld werd. Verder zijn er bij de Leeuwen van de Atlas geen blessures bekend en zou Marokko zomaar eens kunnen beginnen zoals ze ook deden tegen Spanje.

Ronaldo kwam niet van de bank tegen Zwitserland en werd volgens de media zelfs uitgefloten door de Portugese fans. Ramos was de grote man bij de Portugezen met zijn hattrick. Daarom lijkt hij zeker te zijn van een basisplaats en zal Portugal naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde basisopstelling beginnen tegen Marokko.

Marokko

Bounou; Saïss, Mazraoui, Aguerd, Hakimi, Ziyech, Amrabat, Amallah, Ounahi, Boufa, En-Nesyri

Portugal

Costa; Pepe, Guerreiro, Dias, Dalot, Carvalho, Otávio, Fernandes, Silva, Félix & Ramos

Marokko vs Portugal WK Wedden odds

We verwachten een zeer krappe en spannende 90 minuten tussen deze twee landen en durven best te voorspellen dat deze kwartfinale in een gelijkspel kan eindigen. Portugal en Marokko speelden al twee keer eerder tegen elkaar en hebben elk een overwinning en een nederlaag achter hun naam staan. Drie van de laatste zes wedstrijden van Marokko eindigde in een gelijkspel. Opnieuw een gelijkspel levert je bij Betcity een mooie odd van 3.75 op.

Portugal heeft dan wel zes doelpunten gescoord in hun laatste wedstrijd tegen Zwitserland, maar we verwachten dat de kansen veel moeilijker zullen zijn tegen een goed georganiseerd team als Marokko. De Afrikanen hebben in vier van hun laatste zes wedstrijden minder dan 2,5 doelpunten gescoord maar wisten ook vijf keer de nul te houden. Portugal hield slechts een keer de nul, maar scoorde ook niet veel op uitzondering van Zwitserland. Wedden op minder dan 2.5 goals geeft je bij Jack’s nu 1.75.

De derde wedtip bij Marokko – Portugal is Marokko wint of speelt gelijk. Daar krijg je 2.18 voor. Natuurlijk neem je hiermee een risico, want volgens de bookmakers is Portugal de topfavoriet voor deze wedstrijd. Winst Marokko of gelijk levert je 2.18 op bij Unibet. 

Als je wilt wedden op Marokko – Portugal zorg je niet alleen voor hoge odds maar doe je er goed aan om een goede wk wedden bonus te pakken. Hiermee kun je gratis wedden op deze wedstrijd, krijg je een winst boost of andere stortingsbonus. Hieronder hebben we de beste bonussen voor je op een rijtje gezet.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.