Marokko vs Spanje odds, wedtips en voorbeschouwing

Bas Hosselman
2. december 2022

Spanje ging ondanks een nederlaag tegen Japan toch de achtste finale in en treft daar Marokko dat historie schreef met een zege op Canada en zo bij de laatste 16 te komen. De Spanjaarden kropen door het oog van de naald, maar gaan nu op zoek naar een overwinning voor een plek in de kwartfinale. Marokko zal natuurlijk niet met minder genoegen nemen. In deze voorbeschouwing kijken we hoe je het beste kunt wedden op Marokko – Spanje op het WK in Qatar.

Marokko - Spanje voorbeschouwing

Marokko verrast door als groepshoofd te eindigen

Met België, Kroatië en Canada hadden de Leeuwen van de Atlas bepaald geen gunstige loting. Er lagen best wel kansen om de knockout fase te bereiken, maar dan moest het wel  mee zitten. Kroatië was immers de nummer twee van het vorige WK en België werd al jaren gezien als een van de favorieten. Toch pakte de groepsfase heel anders uit dan heel Marokko op voorhand had durven hopen.

De eerste wedstrijd was direct tegen Kroatië en die werd doelpuntloos gelijk gespeeld. Vervolgens was het de beurt aan België in een geweldige wedstrijd. Er werd met 0-2 gewonnen en Marokko begon te geloven in een plaats bij de laatste 16.Een overwinning op Canada was genoeg om de volgende ronde te behalen. En zo geschiedde. Al na vier minuten scoorde Hakim Ziyech voor Marokko, gevolgd door een doelpunt van Youssef En-Nesyri in de 23e minuut. Het werd nog spannend toen Nayef Aguerd de bal in de 40e minuut in eigen goal kreeg, maar uiteindelijk werd er dus met 2-1 gewonnen.  Marokko is door, maar geloven de bookmakers Nederland in een stunt tegen Spanje? Je krijgt gemiddeld 6.75 gegeven voor winst van Marokko. Daarmee zijn ze toch wel de underdog.

Spanje stelt teleur in twee laatste groepswedstrijden

Heel veel beter kon het WK niet beginnen voor La Roja. Costa Rica werd namelijk in de eerste speelronde met maar liefst 7-0 verslagen. Vervolgens speelde Spanje tegen het aangeslagen Duitsland en werd het 1-1. Een uitslag die passen is bij een wedstrijd tussen twee van zulke grote voetbalnaties. Er was geen vuiltje aan de lucht, want een overwinning op Japan in de derde wedstrijd was genoeg om de achtste finale te behalen. 

Toch leek het helemaal mis te gaan op donderdag. Spanje kwam vroeg op voorsprong door een goal van Alvaro Morata, maar de Japanners sloegen direct na rust toe. Goals van Ritsu Doan en Ao Tanaka zorgden voor een ommekeer in de wedstrijd. Uiteindelijk verloor Spanje de wedstrijd met 2-1 en werd er dus maar één wedstrijd van drie gewonnen. Bovendien werd er in de laatste twee wedstrijden slechts twee keer gescoord. Het ging dus bijna mis, maar weet dat het tegen Marokko aan de bak moet. Een nederlaag zorgt namelijk voor direct uitschakeling en dat zullen ze natuurlijk willen voorkomen. Spanje behoorde tot een van de favorieten bij wedden op het WK in Qatar, maar door de laatste wedstrijden zijn de odds voor winst van Spanje opgelopen. Toch is Spanje favoriet voor dit duel. Dat zie je terug aan de odd van 1.56 voor een overwinning.

Mogelijke opstellingen Marokko – Spanje

Er werd een hoop gewisseld bij zowel de wedstrijd van Marokko als die van Spanje, maar geen enkele wissel had te maken met blessures. Er stond een hoop op het spel en daarom dat beide coaches meet evenwicht in hun opstellingen brachten na rust. Daarom Hoewel Spanje zeker niet floreerde, verwachten we voorlopig geen wijzigingen bij La Roja. Bij Marokka ging het een stuk beter maar in het kader van “Never change a winning team” verwachten we ook geen andere spelers in de basiself van Marokko.

Marokko

Bounou; Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui; Amrabat, Ounahi, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Spanje

Simon – Azpilicueta, Rodri, Laporte, Alba – Busquets – Gavi, Pedri – F.Torres, Asensio, Olmo

Wedden bij Betcity

Marokko vs Spanje WK Wedden odds

Marokko barst natuurlijk van het vertrouwen na twee overwinningen terwijl bij Spanje de twijfel is toegeslagen na twee keer niet gewonnen te hebben. Toch zie je een enorm verschil in de odds. Winst van Marokko staat namelijk op 6.75, een gelijkspel levert je ruim vier keer je inzet op en voor winst van de Spanjaarden pak je (slechts) 1.54. Het is dan ook wel duidelijk wie er favoriet is bij Marokko – Spanje. 

Behalve wedden op de winnaar van deze wedstrijd hebben we nog drie mooie wedden tips voor je klaargezet. Dat maakt het wedden op deze wedstrijd natuurlijk nog een stuk interessanter.

De Spaanse hoop rust op de schouder van Alvaro Morata, de aanvaller van ​​Atlético Madrid. De dertigjarige spits wist al drie keer te scoren in drie groepswedstrijden en lijkt de drijvende kracht te zijn achter het scoren vermogen van de Spanjaarden. Een doelpunt van Morata op een willekeurig moment, levert je bij Jack’s het meeste op. Daar krijg je namelijk 2.70 voor, waarbij een eerste doelpunt van de wedstrijd je 4.90 oplevert.

Beide landen willen zich bewijzen en daarom verwachten we een heel open wedstrijd. Zoals je kon zien tegen Canada, liet Marokko met name in de tweede helft gaten vallen in de verdediging. Daar liggen kansen voor Spanje. Daarom verwachten dat Spanje minimaal twee keer scoort in de tweede helft. Daar krijg je bij Betcity 2.32 voor.

Behalve deze drie goede wedtips, raden we je ook aan om een wk bonus te pakken bij het wedden op deze wedstrijd. Er zijn meerdere goede bonussen te vinden en de beste bonussen van Nederland staat hieronder voor je op een rijtje.

LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op Champions League en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op CL duel en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 25(+) single CL-bet vandaag op 1.60(+) en krijg € 10 free bet voor CL morgen! (alle klanten)

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.