Nederland – Argentinië wedtips en odds WK 2022

Bas Hosselman
6. december 2022

Nederland – Argentinië is de kwartfinale waarin Oranje het opneemt tegen Messi & co op vrijdag in het Lusail Iconic Stadium. Het Nederlands elftal versloeg de VS en Argentinië won van Australië. Nu gaan beide ploegen op zoek naar een plaats in de halve finale van het WK 2022. We hebben geweldige odds voor je gevonden en hebben ook dit keer weer een paar handige wedtips en WK bonussen voor je op een rijtje gezet om te wedden op Nederland – Argentinië.

Nederland - Argentinie voorbeschouwing

Nederland beter maar nog niet geweldig

Groeien in het toernooi, het lijkt een cliché maar toch lijkt Oranje zich langzaam aan te gaan verbeteren. Toch spraken de statistieken van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen de VS nog altijd niet in het voordeel van Oranje. Zo had de VS soms wel 70% balbezit en kreeg Nederland al na twee minuten bijna de 0-1 om de oren. Dat liep met een sisser af door een goede redding van Andries Noppert, maar Nederland was wel gelijk wakker.

Louis van Gaal bleek aan het schaken. Na jaren van dominant voetbal, is dit Oranje nu een land met snelle counters en een hoop minder initiatief. Toch was het eerste doelpunt van het Nederlands elftal een voorbeeld van een goed uitgewerkt plan waarbij zelfs de term hogeschoolvoetbal genoemd werd. Met name de rollen van de wingbacks van Oranje werden perfect uitgevoerd. Vrijwel alle aanvallen begonnen bij Dumfries of Blind en zij wisten zelfs elkaar te vinden met assists.

Met Argentinië treft Nederland opnieuw een zwaardere tegenstander dan in de vorige wedstrijd. Blijft het plan van Louis van Gaal werken? Wedden op het WK duel tussen Nederland en Argentinië doe je natuurlijk met goede odds en die hebben we voor je gevonden. Winst van Oranje staat bij Betcity op 3.60 en daarmee kunnen we alvast verklappen dat Nederland de underdog is.

Ook Argentinië speelt nog om over naar huis te schrijven

Bij Argentinië draait het natuurlijk maar om één speler en dat is Lionel Messi. De kleine grote man uit Rosario is natuurlijk op leeftijd, maar moet de Argentijnen nog altijd op sleeptouw nemen. Aan die taak is Messi wel gewend, alhoewel zijn medespelers bij PSG meer klasse tonen dan zijn huidige teamgenoten. Argentinië had dan ook de grootste moeite met Australië. De 1-0 voorsprong van Messi kwam pas in de 35e minuut in pas het eerste schot op doel van de wedstrijd.

Natuurlijk verloor Argentinië de openingswedstrijd van Saudi Arabië, maar elke daaropvolgende wedstrijden werd wel telkens met twee doelpunten gewonnen. De Argentijnen kregen in vier wedstrijden slechts twee goals tegen en doen het verdedigend inmiddels net zo goed als Oranje. Ondanks het feit dat Argentinië nog niet in goeden doen is, zijn ze wel favoriet om de wedstrijd te winnen. Winst van Argentinië levert je bij de betting sites 2.28 op. Daarbij kun je ook nog een mooie bookmaker bonus pakken. Even verderop zullen we de mooiste bonussen voor je op een rijtje hebben gezet,.

Wedden op Nederland – Argentinië bij Betcity

Mogelijke opstellingen

Het Nederlandse middenveld is nog steeds geen zekerheid onder van Gaal. De oefenmeester lijkt zoekende over wie hij naast Frenkie de Jong moet zetten. Tegen Qatar koos de bondscoach voor Marten de Roon en Davy Klaassen, maar later kwamen  Teun Koopmeiners en Steven Berghuis alsnog in het team. Memphis Depay is nog niet in vorm, maar hintte wel al dat hij liever met Steven Bergwijn speelt. Ondertussen is Cody Gakpo een zekerheid als enige Nederlander met een doelpunt in elke groepswedstrijd op een eindtoernooi. 

Bij de VS is Christian Pulisic een twijfelgeval nadat hij geblesseerd het veld verliet na het maken van zijn doelpunt. Zelf gaf de speler aan wel te kunnen spelen, maar dat is nog niet zeker. Als Pulisic niet kan starten lijkt Gregg Berhalter te moeten rekenen op Gio Reyna, die nog niet veel in actie kwam. Ook Josh Sargent viel uit tegen Iran en lijkt nog niet zeker van speeltijd tegen het Nederlands elftal.

Nederland:

Noppert; Timber, Van Dijk, Ake; Dumfries, Berghuis, de Jong, Blind, Klaassen; Gakpo, Depay

Argentinië

Martinez; Acuna, Otamendi, Romero; Molina, Mac Allister, Fernandez, De Paul, Papu Gomez, Messi, Alvarez

Nederland vs Verenigde Staten WK wedden odds

Nederland is nog drie wedstrijden verwijderd van een eventueel wereldkampioenschap. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Argentinië. Na een misstap tegen Saudi Arabië zijn de resultaten van de Argentijnen prima te noemen, Argentinië scoorde de laatste wedstrijden twee keer en kregen in drie wedstrijden slechts één goal tegen. 

Ook Oranje scoorde dit WK al acht keer en kregen ook slechts twee doelpunten tegen. Daarom dat we verwachten dat dit best wel een doelpuntrijke wedstrijd kan worden. Meer dan 2.5 goals ,levert je een goede odds op bij Jack’s. Daar krijg je een odd van 2.45 voor. Voor minder dan 2.5 goals krijg je 1.57 bij deze bookmaker.

Lionel Messi staat dit WK op drie doelpunten en scoorde ook in zijn duizendste wedstrijd. Volgens de kenners moet het gevaar van Argentinië komen van de nummer tien. Een doelpunt op enige moment van de wedstrijd op 2.70 en dat is toch wel een odd die je niet wilt overslaan. De hoogste odd is met 2.70 het hoogst bij Bet365.

De derde wedtip is om in te zetten op winst van Oranje. Als Nederland wint krijg je 3.60, maar dan moet Oranje wel winnen in de reguliere speeltijd. Mocht je toch een verlenging of penalty’s verwachten dan is de weddenschap “Nederland bereikt de volgende ronde” een prima inzet met een odds van 2.40 bij Betcity.

We hadden het al even over bonussen en hieronder hebben we een paar goede welkomstbonussen voor je op een rij gezet die je helpen bij het Nederland WK wedden. Behalve de beste odds pak je natuurlijk ook een geweldige bonus voor je gaat wedden op Nederland – Argentinië.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.