Nederland vs Verenigde Staten, zware Olympische kwartfinale Nederlands elftal

Peter Vissers
29. juli 2021

Na een vrijwel probleemloze groepsfase staan de Nederlandse voetbaldames nu voor hun grootste test tegen regerend Wereldkampioen de Verenigde Staten.
Dat het geen gemakkelijke wedstrijd wordt blijkt wel uit de statistieken van de laatste onderlinge ontmoetingen. In de WK-finale van 2019 en een oefenwedstrijd in 2020 wonnen de Amerikaansen met 2-0 en kregen de Nederlandse dames zelfs geen enkel schot tussen de palen.

Jammer geen zijn er geen sport bonus opties meer voor Belgen.

Nederland tegen VS in de olympische spelen odds
© Unibet

Vanwege dit verleden lijkt het er dus op dat Nederland voor een onmogelijke opgave staat, maar dat beeld moet toch iets genuanceerd worden. De Verenigde Staten zien er voorlopig nog kwetsbaar uit dit toernooi, ze leden in de groepsfase zelfs een 3-0 nederlaag tegen Zweden, nadat ze al 44 wedstrijden de smaak van een nederlaag niet meer gekend hebben. Ook tegen Australië ging de VS er niet met de volle buit vandoor, waardoor ze tweede in de groep werden.

De Amerikaansen lijken het einde van een generatie mee te maken. De helft van de basisspeelsters van dit toernooi zijn de 30 al ruimschoots gepasseerd en er is nog niet veel nieuwe aanwas om de succesvolle generatie met Megan Rapinoe, Carli Lloyd, Tobin Heath, Alex Morgan en vele anderen op te volgen.

Er liggen dus kansen voor het Nederlands elftal dat in aanvallend opzicht heeft laten zien voor geen enkele tegenstander bang te hoeven zijn. In de drie groepswedstrijden scoorden de Nederlandse meiden liefst 21 keer. Superspits Vivianne Miedema is voorlopig de topschutter van dit toernooi met acht treffers, maar er staan ook wat vraagtekens over de fitheid van de aanvalsleider. Ze begon afgelopen wedstrijd op de bank vanwege liesklachten, maar viel alsnog goed in. Het lijkt dan ook wel duidelijk dat ze deze wedstrijd gewoon aan de aftrap zal verschijnen.

De grote achilleshiel bij de Nederlandse dames dit toernooi is de verdediging. In elke wedstrijd kregen ze twee of drie doelpunten tegen en dat is geen goeie voorbode tegen de dodelijke Amerikaanse aanvalsters. Wil je wedden op voetbal, dan heeft deze Olympische kwartfinale allerlei interessante opties.

Wedden op Nederland vs Verenigde Staten

Dat de Verenigde Staten nog niet zo goed zijn deze Olympische Spelen is ook de bookmakers opgevallen. Hoewel de VS toch nog favoriet zijn, krijg je bij Unibet met een quotering van 2.40 niet heel veel minder dan de 2.90 voor een Nederlandse overwinning.

De grote vraag is of bondscoach Sarina Wiegman wat aan de verdediging gaat doen en dus de kans op doelpunten aanmerkelijk verminderd, of dat Nederland ook deze wedstrijd weer volledig op de aanval vertrouwd. Unibet verwacht in ieder geval dat er ook nu weer gescoord gaat worden, want met een 0-0 na de 90 minuten speeltijd krijg je odds van liefst 14.00 aangeboden.

Als je bijvoorbeeld wilt wedden dat beide teams deze wedstrijd tenminste één keer het net vinden, dan kun je daar een quotering van 1.46 voor krijgen. Uiteraard wordt Miedema gezien als belangrijkste kanshebber om te scoren met een quotering van 2.20, maar we hebben tegen Brazilië ook kunnen zien dat Nederland er met Dominique Janssen een wapen voor de vrije trap bij heeft. Voor een doelpunt van de verdedigster krijg je 11.00 aangeboden.

De aftrap van Nederland vs Verenigde Staten is aanstaande vrijdag om 13:00 in Yokohama.

Unibet Nieuws