Nederland vs Georgië, nieuw oefenduel in onrustige EK voorbereiding Nederlands elftal 

Peter Vissers
4. juni 2021

De voorbereiding van het Nederlands elftal op het aankomende EK is tot nu toe hectisch, kan oranje tegen Georgië aan het vertrouwen werken?
Tot nog toe gaat het bij het Nederlands elftal nog niet allemaal naar wens. Keeper Jasper Cillessen werd niet geselecteerd vanwege een ziekte, maar verteld later dat hij lichte symptomen heeft en totaal niet verwacht had dat hij er daardoor buiten zou vallen. Daarnaast zag het 5-3-2 systeem waarmee tegen Schotland geoefend werd er nog niet goed uit en na afloop uitten Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij daar verkapte kritiek op.

Die wedstrijd tegen Schotland eindigde in een teleurstellend 2-2 gelijkspel en het spel van oranje oogde stroperig en zonder automatismen. De kritiek op bondscoach Frank de Boer was niet mals, maar de trainer zelf ziet voldoende aanknopingspunten voor de komende weken. Wat denken de EK bookmakers van Nederland?

Nederland - Georgie odds friendly
© Unibet

En dat klopt, Georgino Wijnaldum en Frenkie de Jong, die zich pas net bij de selectie aangesloten hadden werden volgens plan al vroeg gewisseld en Memphis Depay en Wout Weghorst speelden ook pas voor het eerst in deze samenstelling voorin.

Tegen Georgië komt er een nieuwe oefenmogelijkheid en dat komt goed uit. De Boer heeft al aangegeven dat Maarten Stekelenburg deze wedstrijd in het doel staat. Tegen Schotland kwam die eer Tim Krul nog toe, maar de bondscoach wil allebei de keepers aan het werk zien voordat hij de keuze maakt wie tijdens het EK de eerste keeper wordt.

Daarnaast is er nog weinig bekend over de opstelling en de tactiek die de Boer wilt hanteren tegen de Oost-Europeanen. Het is ook nog niet bekend of Daley Blind en Nathan Aké alweer voldoende hersteld zijn om speelminuten te maken en of de Boer verder wilt oefenen met het 5-3-2 systeem of deze wedstrijd aangrijpt om het 4-3-3 systeem nog eens uit te proberen. Wil je wedden op voetbal dan kun je met deze oefenwedstrijd geld verdienen, zeker als je nadat de opstelling bekend wordt nog eens bij de bookmakers kijkt of je een buitenkansje ontdekt.

Wedden op Nederland vs Georgië

Er bestaat natuurlijk geen enkele twijfel dat Nederland de favoriet is tegen de voetbaldwerg. Voor een Nederlandse overwinning in Enschede krijg je bij Unibet met een quotering van 1.18 uiteraard niet veel terug. Wil je de odds voor alle EK favorieten zien, en of Nederland daar ook bij staat? Kijk hier!

Dus is het interessanter om bijvoorbeeld op de Asian handicap te wedden. Zo krijg je voor een ‘Nederland -2’ odds van 1.96. Dat betekent dus wel dat oranje met minimaal drie doelpunten verschil moet winnen om deze weddenschap binnen te halen, en bij een overwinning met twee doelpunten verschil, krijg je je inzet terug.

Denk je dat het verschil tussen de twee ploegen niet zo groot is, dan kun je bijvoorbeeld ook op Georgië +1.75 wedden. Je krijgt daar een quotering van 2.06 voor. Als Georgië dan met één doelpunt verschil verliest of zelfs een beter resultaat haalt, win je weddenschap. Is het verschil twee doelpunten, dan verlies je de helft van je inzet en is het verschil meer dan twee doelpunten in het voordeel van het Nederlands elftal dan verlies je de weddenschap.

De aftrap van Nederland vs Georgië is aanstaande zondag om 18:00 in Enschede.

Unibet Nieuws