Nederland vs Noord-Macedonië, wat denken de bookmakers?

Peter Vissers
20. juni 2021

Nederland en Noord-Macedonië treffen elkaar in Amsterdam deze maandag, Nederland is al als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde en de tegenstander is al uitgeschakeld, wat voor wedstrijd kunnen we daardoor verwachten?
Dat er voor deze wedstrijd weinig op het spel zou staan is in zeker zin niet al te verrassend. Oostenrijk en Oekraïne, de andere twee landen in Groep C wonnen zoals verwacht hun wedstrijd tegen Noord-Macedonië, terwijl Nederland beide landen al versloeg.

Op onderling resultaat betekent dat dus dat Nederland de groep al heeft gewonnen en Noord-Macedonië het toernooi na deze wedstrijd hoe dan ook op de laatste plaats eindigt. Maar wat betekent dat dan voor deze wedstrijd en de kansen voor beide ploegen? Wedden op EK is gemakkelijker via de juiste EK bookmakers.

Nederland - Noord Macedonie EK
© Betfirst

Bondscoach Frank de Boer staat voor een keuze. Gaat hij door met het inslijpen van het nieuwe systeem met dezelfde spelers en kiest hij ervoor om de spelers in het speelritme te houden. Of spaart hij zijn basisspelers om ze frisser de volgende ronde in te laten gaan door deze wedstrijd met veel van de vaste wisselspelers te gaan starten.

Het lijkt erop dat de spelers al hebben aangegeven dat ze zoveel mogelijk in dezelfde samenstelling willen spelen, dus zou de Boer er voor kunnen kiezen om alleen de spelers die met pijntjes kampen buiten de opstelling te laten en de toppers bijvoorbeeld een helft of een uur laten spelen. Toch zal het heilige vuur om te winnen bij oranje niet zo groot zijn in deze wedstrijd.

Voor Noord-Macedonië ligt dit anders. Voor het Balkanland kan het zomaar eens de laatste wedstrijd die ze op een groot toernooi mogen spelen in een hele lange tijd. Dus ondanks dat er niets meer op het spel staat mag je verwachten dat ze met het mes tussen de tanden zullen spelen. Wil je wedden op voetbal, dan is het nuttig om al deze factoren in ogenschouw te nemen om de kans op een overwinning in te kunnen schatten.

Wedden op Nederland vs Noord-Macedonië

Ondanks het feit dat oranje waarschijnlijk niet voluit zal gaan, is het Nederlands elftal bij de bookmakers de torenhoge favoriet voor deze wedstrijd. Het kwaliteitsverschil is dan ook heel groot. Voor een overwinning van Nederland krijg je bij Betfirst een quotering van 1.34 en als Noord-Macedonië er in het hol van de leeuw met een overwinning vandoor gaat, krijg je daar 11.00 voor.

Daarom is het waarschijnlijk interessanter om op de Asian handicap te wedden. Dan kun je namelijk de weddenschap wat gelijker maken. Zo krijg je 2.01 voor Nederland -1.5. Dat betekent dat je de weddenschap wint als Nederland de wedstrijd wint met een verschil van twee doelpunten of meer.

Denk je dat de strijdlust van Noord-Macedonië de doorslag gaat geven en het verschil tussen de twee landen dus kleiner is, dan kun je ook op Noord-Macedonië +1.5 wedden. Je wint dan de weddenschap als Nederland deze wedstrijd niet wint, maar ook als Nederland met maximaal één doelpunt verschil wint. Je krijgt voor die weddenschap odds van 1.87.

De aftrap van Nederland vs Noord-Macedonië is aanstaande maandag om 18:00 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

BetFIRST Nieuws