Nederland vs Noorwegen: wie kwalificeert zich in deze wedstrijd voor het WK?

Robert Brondel
15. november 2021

In een door coronamaatregelen lege Kuip staat de laatste groepswedstrijd tussen Nederland en Noorwegen op het programma, wie mag er aan het einde van de rit naar het WK?

Dat Nederland zich nog niet geplaatst heeft, is een klein wonder. Noorwegen verspeelde op zaterdag verrassend punten tegen Letland, waardoor een overwinning van het Nederlands elftal tegen Montenegro genoeg zou zijn geweest voor kwalificatie. Ondanks een 0-2 voorsprong lukte dat niet, Montenegro trok de wedstrijd in de laatste 10 minuten alsnog gelijk, waardoor kwalificatie thuis tegen Noorwegen veilig moet worden gesteld. Een gelijkspel zal genoeg zijn voor Oranje. Bij een nederlaag staat het Nederlands elftal waarschijnlijk helemaal met lege handen. 

Voor Noorwegen staat ook alles nog op het spel in deze wedstrijd. De Scandinaviërs staan derde in de poule en moeten deze wedstrijd winnen om naar het WK, of de play-offs voor het WK te gaan, of ze moeten hopen op een onverwachte misstap van nummer twee Turkije in Montenegro. 

Bondscoach Louis van Gaal kan deze wedstrijd geen beroep doen op Stefan de Vrij. De centrale verdediger liep tegen Montenegro een spierblessure op en is uitgeschakeld voor deze wedstrijd, waardoor Matthijs de Ligt ongetwijfeld aan het startschot verschijnt. Of Steven Berghuis weer terug is voor deze wedstrijd is nog niet duidelijk. De rechtsbuiten moest de wedstrijd tegen Montenegro missen met een blessure, maar er leek nog een kleine kans dat hij deze wedstrijd wel zou gaan halen. Omdat Steven Bergwijn en met name Donyell Malen tegen Montenegro niet uit de verf kwamen op die positie, zou dat een opsteker zijn. 

Bij de Noren is het belangrijkste het gemis dat van Erling Braut Haaland. Zonder de topspits wist Noorwegen niet tot scoren te komen tegen Letland en het gebrek aan scorend vermogen zonder Haaland zou in deze wedstrijd wel eens doorslaggevend kunnen worden. Wil je op voetbal wedden, dan kun je voor deze wedstrijd interessante weddenschappen vinden. 

Wedden op Nederland – Noorwegen WK

Vanwege coronamaatregelen mag er dus geen publiek aanwezig zijn in Rotterdam. Dat lijkt nogal een aderlating voor het Nederlands elftal, maar ondanks dat is Oranje toch de duidelijke favoriet bij de bookmakers online. Bij Bet365 krijg je bijvoorbeeld een quotering van 1.40 voor een thuisoverwinning, 4.50 voor een gelijkspel en liefst 8.00 voor een Noorse overwinning. 

Je kunt ook op de doelpuntenmaker inzetten. Zonder Haaland heeft Noorwegen niet echt een topkandidaat voor een doelpunt. Zo krijg je voor Aleksander Sorloth een quotering van 4.00 en voor Mohamed Elyounoussi 5.50. Dat is bij het Nederlands elftal wel anders. Memphis Depay is deze kwalificatiereeks al bij liefst 17 doelpunten betrokken geweest, met 11 doelpunten en zes assists. Voor een doelpunt van hem krijg je daarom odds van 1.53 aangeboden. Als je denkt dat er ook wel eens een doelpunt kan komen van bijvoorbeeld Arnaut Danjuma, die al maanden in topvorm is bij Villarreal, kun je daar een quotering van 2.50 voor krijgen. 

De aftrap van Nederland vs Noorwegen is aanstaande dinsdag om 20:45 in de Kuip 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws