Nederland vs Oostenrijk, Oranje leeft ontspannen naar 2de wedstrijd toe

Peter Vissers
16. juni 2021

Na de krappe overwinning tegen Oekraïne en het goeie spel in die wedstrijd, viel er zichtbaar een last van de schouders van het Nederlands elftal af. Kan het goeie niveau tegen Oostenrijk doorgezet worden?
De enige verrassing in het elftal van bondscoach Frank de Boer was dat Patrick van Aanholt aan de aftrap stond in plaats van Owen Wijndal en dat pakte goed uit. De linksback startte nog wat onwennig, maar hield de druk constant op die linkerflank. Toch was het juist de man op de rechterflank die de matchwinner werd. Denzel Dumfries eindigde deze wedstrijd met de meeste Nederlandse balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander en dat gaf de duidelijke aanvallende intenties van het Nederlands elftal aan in dit 5-3-2 systeem.

Meer over het Nederlandse systeem

Bij vlagen met vijf verdedigers en bij vlagen met vier aanvallers. Waarschijnlijk had de Boer deze uitvoering al een tijdje in gedachten, maar tegen Oekraïne kwam dat er ook echt uit. Tegen Oostenrijk lijken er daarom ook weinig veranderingen in de opstelling te gaan plaatsvinden. De enige verwachte wijziging is dat Matthijs de Ligt waarschijnlijk weer 100% fit is en zijn plaats in de verdediging van Jurriën Timber overneemt.

Ook het middenveld met Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georgino Wijnaldum stond goed, hoewel de ruimtes tussen verdediging en middenveld soms wat groot werden, iets waar Oekraïne een aantal keren van wist te profiteren.  Ook iets dat je in gedachten moet houden tijdens wedden op EK.

Ook de Oostenrijkers pakten de vorige wedstrijd de drie punten, maar tegen het zwakke Noord-Macedonië ging dat niet gemakkelijk en het Alpenland zal dan ook niet met overdreven vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven. Oostenrijk moet het met name van topspeler David Alaba hebben. De middenvelder die volgend jaar bij Real Madrid speelt was overal te vinden en werd na afloop dan ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Zal de inbreng van Alaba het Nederlands elftal verontrusten? Je kunt wedden op voetbal om een extra element van spanning aan deze wedstrijd toe te voegen.

Nederland - Oostenrijk EK odds
© Betway

Wedden op Nederland vs Oostenrijk

Tenzij je ervan overtuigd bent dat oranje het echt lastig gaat krijgen heeft het niet al teveel zin om op de winnaar te wedden, de bookmakers hebben namelijk niet veel voor een Nederlandse overwinning over. Je krijgt daar bij Betway een quotering van 1.57 voor, waardoor je veel geld in moet zetten om een goeie winst te kunnen behalen. Een overwinning van Oostenrijk levert odds van 5.75 op.

Je kunt ook naar de boosts van Betway kijken. Zo wordt er 3.75 voor een doelpunt van Wijnaldum geboden. De aanvoerder lijkt in vorm en scoorde tegen Oekraïne ook al. Wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk is een eindscore van 3-0 voor Nederland. Daar wordt een boost van 12.00 voor geboden. Denk je dat de score al snel geopend wordt dan is er een boost beschikbaar voor het eerste doelpunt in minuut 0-15, daar krijg je een quotering van 3.50 voor.

De aftrap van Nederland vs Oostenrijk is aanstaande donderdag om 21:00 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam