Noorwegen vs Nederland, pittig debuut derde termijn van Gaal

Peter Vissers
31. augustus 2021

Met Louis van Gaal aan het roer gaat het Nederlands elftal verder op zoek naar kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar en de eerste horde, uit in Noorwegen, is meteen een lastige. 

Na het teleurstellend verlopen EK waar Nederland al in de achtste finale werd uitgeschakeld door Tsjechië hield Frank de Boer de eer aan zichzelf en stapte op als bondscoach. Louis van Gaal kwam uit zijn pensioen om Nederland naar het WK te leiden, maar ondanks dat de poule niet overdreven zwaar is staat de 70-jarige trainer toch voor een lastige opgave.

Woensdag staat namelijk al de moeilijke uitwedstrijd tegen Noorwegen op het programma en van Gaal heeft in principe maar tijd voor één serieuze training voor die wedstrijd. Daarom lijkt het erop dat hij niet veel veranderingen aan gaat brengen aan de ploeg die op het EK actief was.

Noorwegen - Nederland odds interland
© Bet777

Een van de grootste veranderingen ten opzichte van het EK twee maanden geleden is dat Virgil van Dijk weer helemaal terug is. De aanvoerder miste vrijwel het gehele vorige seizoen door een zware knieblessure, maar speelde dit seizoen nog elke minuut voor Liverpool en zal daarom ongetwijfeld de Nederlandse verdediging leiden tegen de sterke aanval van Noorwegen met Erling Braut Haaland en Martin Ødegaard. Dat van Dijk er weer bij is, is extra belangrijk omdat Matthijs de Ligt door zijn rode kaart op het EK geschorst is voor deze wedstrijd.

De enige spelers van de basiself van het EK die niet opgeroepen zijn, zijn linksback Patrick van Aanholt en keeper Maarten Stekelenburg, die een einde aan zijn interlandcarrière maakte. Wil je wedden op voetbal, dan is deze WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen een interessante optie om geld mee te verdienen.

Wedden op Noorwegen vs Nederland

Ondanks de korte voorbereidingstijd voor van Gaal is het Nederlands elftal bij de bookmakers toch de duidelijke favoriet om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Voor een overwinning van de bezoekers krijg je bij Bet777 namelijk een quotering van 1.80 aangeboden. Voor een Noorse overwinning ligt die op 4.35 en een gelijkspel kan je 3.90 opleveren.

Interessant is dat in het Nederlands elftal de kracht vooral in de verdediging ligt met onder andere van Dijk en Stefan de Vrij, terwijl bij de Noren het zwaartepunt duidelijk in de aanval ligt met Haaland en Ødegaard, dus gaat dat doelpunten opleveren of niet? Bij Bet777 krijg je 10.50 voor een 0-0 en dat ligt niet overdreven hoog of laag, maar het wordt pas echt interessant bij een doelpuntenfestijn. Voor vijf doelpunten of meer krijg je namelijk odds van 6.00. Bij zes doelpunten of meer loopt die quotering op naar 13.00 en bij zeven doelpunten of meer ligt die op 27.00.

Ondanks dat Haaland meer een goalgetter is dan Memphis Depay, heeft Memphis door de kracht van het team volgens de bookmaker de grootste kans om te scoren. Voor een doelpunt van Memphis krijg je 2.25 en als Haaland scoort levert dat 2.75 op.

De aftrap van Noorwegen vs Nederland is aanstaande woensdag om 20:45 in Oslo.

Bet777 Nieuws