Oekraïne vs Engeland, komt voetbal eindelijk thuis?

Peter Vissers
3. juli 2021

De Engelsen waren in extase na de goeie overwinning op Duitsland en met Oekraïne treft het een onverwachte kwartfinalist, kunnen de Engelsen weer richting Wembley voor de halve finale of pakt Oekraïne zijn kans.
Na de uitschakeling van Nederland leek de wedstrijd tussen Engeland en Duitsland op Wembley dé wedstrijd van de rechterkant van het schema te zijn, de winnaar zou namelijk geen van de top 8 landen meer tegenkomen tot aan een eventuele finale. Met het eerste doelpunt van dit toernooi van Harry Kane en opnieuw een doelpunt van Raheem Sterling pakten de Engelsen een goeie overwinning en de “football is coming home” liedjes, refererend aan het ontstaan van het voetbal op het eiland, kwamen direct weer tevoorschijn.

Hoewel het schema dus openligt is het, zoals iedere Nederlander kan beamen, nog geen zekerheid dat Engeland daar ook de finale mee haalt. Toch krijgen ze met Oekraïne in de kwartfinales geen tegenstander die veel angst inboezemt. De Oekraïners gingen in een loodzware pot in 120 minuten voorbij Zweden, dat de laatste 20 minuten met tien man speelde na een onbesuisde tackle van Marcus Danielson. Die tackle kostte Oekraïne spits Artem Besedin in ieder geval de rest van dit EK.

Tegen Engeland is Besedin er dus niet bij en ook de al langer geblesseerde Oleksandr Zoebkov is waarschijnlijk ook nog niet terug, maar daarnaast lijkt bondscoach Andrij Shevchenko de gehele selectie tot zijn beschikking te hebben. Wat denken de bookmakers?

Ook Engelse bondscoach Gareth Southgate lijkt iedereen tot zijn beschikking te hebben. Mason Mount en Ben Chilwell zijn weer uit hun quarantaine en dus heeft Southgate opties te over voor deze wedstrijd. Wil je wedden op voetbal, dan kun je deze wedstrijd nog spannender maken met een aantal sportweddenschappen.

Oekraine tegen Engeland met odds boosts bij betway
© Betway

Wedden op Oekraïne vs Engeland

De Engelsen spelen voor het eerst én voor het laatst dit toernooi buiten eigen bodem. De eerste vier wedstrijden mochten ze al op Wembley spelen en ook de halve finales en finale worden daar gespeeld, of Engeland daar nu instaat of niet.

Toch zijn ze ook in Rome de torenhoge favoriet bij de bookmakers, en dat lijkt logisch gezien de kwaliteit van Oekraïne, en de zware wedstrijd die ze achter de rug hebben. Ben je het daar niet mee eens, en denk je dat Oekraïne een goeie kans maakt op de volgende ronde, kun je daar goed geld mee verdienen. Je krijgt bij Betway namelijk een quotering van 5.00 voor plaatsing van Oekraïne voor de halve finale, terwijl die voor Engeland met 1.16 amper de moeite waard is.

Er zijn ook meerdere boosts beschikbaar, zo kun je odds van 11.00 krijgen als Sterling twee of meer doelpunten maakt en je krijgt diezelfde odds aangeboden voor een overwinning van Engeland nadat ze eerst achter komen te staan.

Als je wel vertrouwen hebt in Oekraïne en Andrij Yarmolenko, dan kun je 12.00 krijgen voor een overwinning van Oekraïne, met een goal van de aanvaller van West Ham United.

De aftrap van Oekraïne vs Engeland is aanstaande zaterdag om 21:00 in Rome, Italië