Wedden op de Oscars Favorieten 2020!

Peter Vissers
20. januari 2020

We zitten weeral in een nieuw jaar, en dat betekent buiten goede voornemens (die door deze schrijver snel gebroken zullen worden), ook dat de Oscars Favorieten 2020 weer op de Bookmakers komen te staan! De Oscars beginnen op 10 februari.

Wie zijn onze Favorieten bij de Oscars Bookmakers voorspellingen?

De Oscar met het hoogste aanzien is uiteraard die voor ‘best motion picture’, en daar zijn ineens een hele hoop kanshebbers voor winst! We gaan er snel even kort over en bespreken hun noteringen bij de beste Bookmakers:

1. 1917 – 1.71 odds bij BetFIRST

Deze geweldige film biedt je een realistisch beeld van de gruwelverhalen die zich afspeelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De vertoning van het stuk ‘niemand’s land’ tussen de twee front linies van de Duitse & Engelse linies is voor ons al meteen Oscar materiaal, en daarom is deze film onze grootste favoriet. Gebaseerd op een waar verhaal… dat zien ze ook nog eens graag bij de Academy Awards!

2. Once Upon a time in Hollywood – 3.75 odds

Met een sterrenensemble doet Quentin Tarantino het opnieuw goed. Brad Pitt & Leonardo DiCaprio leverden een heel sterke prestatie in dit typische Tarantino verhaal met verschillende interessante personages tijdens de laatste jaren van de ‘gouden Hollywood’ periode. Het lijkt ons wel onwaarschijnlijk dat Leo dit jaar de Oscar pakt als beste acteur, gezien het niet zo een typische ‘Oscar bait’ rol was.

3. Joker – 13.00 odds

Joaquin Phoenix kan geschiedenis schrijven door hetzelfde personage 2 keer een Academy Award te laten winnen. The Joker van Heath Ledger won voor de Dark Knight vroeger al ééns deze award. Met een waanzinnig geloofwaardige prestatie van een psychisch gestoorde outcast van de samenleving, kan de Joker misschien zijn tweed Oscar winnen! De film is zal ook een ware klassieker worden, hoewel er volgens ons geen motion picture overwinning bij komt te staan.

De Oscars favorieten voor Best Motion Picture bij BetFIRST
© BetFIRST

Onze andere Oscars 2020 Voorspellingen

De enige echte zekerheid lijkt de Oscar van beste acteur voor Joaquin Phoenix als de Joker. Enkel een onmens zou niet voor deze legendarische prestatie gaan stemmen, dus wij gaan er vanuit dat deze overwinning op zak zit.

Moesten we toch wat underdogs & outsiders kiezen voor deze award, dan komen we terecht bij Adam Driver van Marriage Story. Scarlett Johansson is trouwens ook net geen favoriet voor deze categorie in dezelfde film. Bij de vrouwelijke categorie gaan we uit van een Oscar voor Renee Zellweger in de film Judy.

De beste regisseur gaat volgens ons naar Sam Mendes, in de topfavoriet voor beste film, 1917. Deze film is trouwens gebaseerd op verhalen van de grootvader van Sam Mendes. De film is dus een eerbetoon aan de heldhaftigheid van diens familie.

De beste supporting actor gaat helemaal naar de stuntman van Rick Dalton in Tarantino’s “Once upon a time in Hollywood. Brad Pitt leverde een ongelofelijk sterke vertoning, hoewel om deze rol een “supporting role” te noemen je wel al een beetje creatief moet zijn. Wil je ook creatief zijn, met een sportweddenschappen bonus kan je op al deze categorieën wedden!

Wie heeft de beste Screenplay & visuele effects?

Als ik zelf zoek naar een goede film om naar te kijken, dan is het plot voor mij het belangrijkste. Je kan er dan vanuit gaan dat de Oscar voor beste Screenplay heel belangrijk is voor vele cultuur liefhebbende mensen. Dit jaar gaat de prijs waarschijnlijk naar Once Upon a time in Hollywood gaan!

Buiten de kwaliteit van het verhaal, moet het natuurlijk ook nog een beetje deftig naar beeld vertaald worden. De film die hier het beste in sloeg, was Avengers End Game met hun gigantisch budget in special effects.

Grootste kanshebbers Oscars voor beste Special effects
© BetFIRST

 

Nu weet je dus waar je kan gaan wedden op de Academy Awards 2020.

BetFIRST Nieuws