PSV – Ajax odds, wedtips & voorbeschouwing

Sydnes Meekes
18. april 2023

PSV en Ajax staan ​​zondag (om 14:30) tegenover elkaar in een zware Eredivisie-clash in het Phillips Stadion. Wij blikken vast vooruit en bespreken de beste odds, wedtips en de mogelijke opstellingen.

Zowel PSV en Ajax hebben ondanks flinke versterkingen in de vorige zomer een moeizaam seizoen beleefd to nu toe. Toch zal deze wedstrijd een interessante ontmoeting worden met vaak veel aantrekkelijk aanvallend voetbal.

Ajax in een moeilijke fase

Ajax begon matig aan het seizoen onder Alfred Schreuder. Nadat hij ontslagen werd er vervangen door Johnny Heitinga, of gewoon John zoals hij nu genoemd wilt worden, leek het in eerste instantie weer beter te gaan lopen bij de Amsterdammers. Na een reeks overwinningen is het enthousiasme inmiddels weer gezakt want er werden de laatste weken zoveel punten verloren met gelijke spelen, dat de titel inmiddels onbereikbaar is geworden voor Ajax. Deze wedstrijd zal de ploeg van John Heitinga dan ook alles op alles moeten zetten om in ieder geval de tweede plek veilig te stellen om niet de Champions League mis te lopen volgend seizoen.

PSV – Ajax odds

Wanneer je een beeld wilt krijgen van de verwachtingen van een duel, dan kun je het best een kijkje nemen bij de wedden op PSV – Ajax odds van de Nederlandse bet sites, daar komen we namelijk best een aantal interessante weddenschappen tegen. Zo zien we dat de odd voor een overwinning van Ajax helemaal niet veel hoger is dan die van PSV, normaal is dat wel het geval bij de uitploeg. Ajax lijkt dan ook een hele grote kans te maken volgens de bookmakers.

Kan PSV de tweede plek overnemen?

PSV is de laatste weken best wat ingelopen of Ajax, of in andere woorden Ajax is vooral naar beneden gezakt. Toch is biedt dat voor de Eindhovenaren flink wat perspectief. PSV en Ajax staan namelijk zelfs gelijk op dit moment, het enige verschil is dat Ajax een beter doelsaldo heeft. De winnaar van dit duel zal dan ook met 3 punten voorsprong op de tweede plaats komen te staan. Wat is er nou zo belangrijk aan die tweede plek? Aan het eind van het seizoen zal de nummer twee van de Eredivisie naar de Champions League play-offs gaan terwijl de nummer drie zich plaatst voor de Europe League. Naast het sportieve succes is het ook een economisch succes om je te plaatsen voor de Champions League. Voor het plaatsen voor de groepsfase van de Champions League ontvangt een team namelijk direct €15.64 miljoen. voor de Europa League ligt dit een stuk lager, namelijk €3.63 miljoen euro.

Wedtips voor PSV tegen Ajax

Wanneer we naar de odds gaan kijken voor PSV tegen Ajax wedden komen we een aantal interessante dingen tegen. Zo lijkt het er op dat de bookmakers beide een ongeveer even grote kans op winst geven en dat er ook veel goals verwacht worden. Gebaseerd op de statistieken die we hebben hebben we een aantal interessante Unibet odds uitgelicht.

  • Xavi Simons schiet minimaal een keer op goal voor @1.46
  • Ajax scoort minimaal 2 goals @2.00
  • Dubbele kans Ajax of gelijkspel @1.58

Mogelijke opstellingen PSV – Ajax

PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Til, Gutierrez, Veerman; Bakayoko, Simons, De Jong.

Ajax: Rulli; Sanchez, Timber, Bassey, Wijndal; Klaassen, Berghuis, Taylor; Bergwijn, Kudus, Tadic.

Unibet promotie voor dit duel

Naast de interessante weddenschap die we hierboven hebben genoemd is bij Unibet ook nog altijd de Unibet bonus beschikbaar. Hiermee kun je als nieuwe speler een aantal gratis weddenschappen verdienen wanneer je je als nieuwe speler aanmeld, dit kan via de gele knop hieronder. Zo kun je bijvoorbeeld gratis inzetten op de bovenstaande tips. Daarnaast is het ook altijd interessant om de Unibet odds boosts in de gaten te houden voor interessante aanbiedingen.

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.