PSV vs Benfica, kan PSV achterstand Champions League play-off ombuigen?

Peter Vissers
24. augustus 2021

Na de 2-1 nederlaag in Portugal, staat PSV voor de lastige taak om de groepsfase van de Champions League te behalen. Alleen een overwinning met twee doelpunten verschil volstaat om verlenging en strafschoppen te voorkomen. 

In Portugal kwam PSV goed voor de dag, maar liep het toch tegen een onnodige nederlaag aan. Door twee onoplettendheidjes in de verdediging gingen de Eindhovenaren met een 2-0 achterstand de rust in. In de tweede helft waren de gasten heer en meester, PSV had de Portugezen tegen de touwen, maar profiteerde maar één keer, waardoor ze toch met een wat vervelende smaak terug naar Eindhoven reisden.

We bekijken hieronder meteen de odds van de online bookmakers:

Bekijk hier de odds tussen PSV en Benfica om een plaats in de CL 2021/2022
© betFIRST

In het weekend had PSV weinig moeite met Cambuur, maar Benfica moest in eigen land nog aardig diep gaan om in de laatste tien minuten alsnog de overwinning binnen te halen. Beide teams gaven aardig wat van hun vaste krachten rust, dus zullen ze evengoed relatief fit naar deze wedstrijd toeleven. Trainer Roger Schmidt lijkt de beschikking te hebben over de gehele selectie in Eindhoven, dus dat betekent dat Noni Madueke, Cody Gakpo, Eran Zahavi en Mario Gotze die de Portugezen vorige week bij vlagen dol draaiden ongetwijfeld weer de voorhoede zullen vormen.

Benfica trainer Jorge Jesus heeft niet al zijn basisspelers tot zijn beschikking komende dinsdag. Jan Vertonghen, die er in de heenwedstrijd ook al niet bij was, zal nog niet kunnen spelen. Ook Haris Seferovic en Darwin Nuñez zijn twijfelgevallen voor deze wedstrijd. De Uruguayaanse spits maakte afgelopen weekend tegen Gil Vicente zijn eerste minuten van het seizoen na een lange blessure en lijkt dus wel wat minuten te kunnen maken.

Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd in de voorronde van de Champions League een heerlijke wedstrijd om te kijken en op in te zetten.

Wedden op PSV vs Benfica

Bij de bookmakers is PSV de favoriet om de wedstrijd te winnen en Benfica om zich voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen door het tweeluik in hun voordeel te beslissen. Bij Betfirst krijg je een quotering van 2.00 voor een thuisoverwinning, terwijl een zege van de bezoekers 3.60 oplevert. Ook een gelijkspel, die dus genoeg is voor Benfica is 3.60 waard.

Voor plaatsing van PSV voor de lucratieve groepsfase van de Champions League krijg je 2.45 aangeboden, terwijl de quotering voor Benfica op 1.54 ligt. Net zoals alle Europese wedstrijden dit seizoen tellen uitdoelpunten niet meer extra, dus als PSV met één doelpunt verschil wint gaat er hoe dan ook een verlenging komen.

Als je op de juiste uitslag in wil zetten zijn er genoeg mogelijkheden, een 0-0 levert 10.50 op, terwijl de laagste quotering voor de juiste uitslag op 8.25 ligt. Dat is voor een 1-0 overwinning voor PSV. Als je denkt dat PSV al in de reguliere speeltijd doorgaat, kun je op de handicap PSV -1 inzetten. De twee doelpunten verschil die PSV nodig heeft om naar de CL te mogen, zijn in dit geval 3.75 waard en ook genoeg om deze weddenschap te winnen.

De aftrap van PSV vs Benfica is aanstaande dinsdag om 21:00 in het Philips Stadion in Eindhoven.

BetFIRST Nieuws