PSV vs Galatasaray, zware loting PSV op weg naar Champions League

Peter Vissers
20. juli 2021

Na een relatief korte voorbereiding neemt PSV het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen Galatasaray, kan PSV in eigen huis een eerste dreun uitdelen?
Als nummer twee van de Nederlandse competitie mocht PSV in de tweede voorronde van de Champions League instromen, maar een makkelijke weg naar het miljardenbal gaat PSV hoe dan ook niet krijgen. Als eerste horde moet PSV langs Galatasaray, de Turkse nummer twee van afgelopen seizoen.

PSV moet het in ieder geval zonder twee van de drie Nederlandse EK-internationals doen. EK-sensatie Denzel Dumfries en ook aanvaller Donyell Malen zijn allebei nadrukkelijk op zoek naar een buitenlandse transfer en dus hebben ze van trainer Roger Schmidt langer vrijaf gekregen, zodat ze de voorbereiding op deze voorronde niet kunnen verstoren met transferperikelen. Cody Gakpo daarentegen is wel beschikbaar. De vleugelaanvaller die op het EK maar 12 minuten in actie kwam wil graag nog een jaar bij PSV blijven en is dus ondanks de korte voorbereidingsperiode gewoon beschikbaar.

PSV speelt thuis tegen Galatasaray
© Bet777

Ook nieuwelingen Joël Drommel, Andre Ramalho en Philipp Mwene zullen er deze wedstrijd bij zijn. Drommel moet de strijd in het doel aangaan met Yvon Mvogo, die pas net terug is van zijn vakantie, na zijn kwartfinaleplaats met Zwitserland op het EK. Mwene, die overgekomen is van FSV Mainz moet dit seizoen de vervanger van Denzel Dumfries worden op de rechtsbackpositie, terwijl Ramalho bij Red Bull Salzburg weggehaald is om de verdediging een boost te geven. Als je zelf een boost wil, bekijk dan via sportweddenschappen bonus onze odds boosts!

Ook Marco van Ginkel is er weer bij. Na jarenlang gehuurd te zijn van Chelsea staat de middenvelder nu voor het eerst ook echt onder contract bij de Eindhovenaren. Hij lijkt de aanvoerdersband over te gaan nemen van Denzel Dumfries, al zijn er meer kandidaten. Voorin lijken Eran Zahavi en Marco Gotze gewoon weer van de partij te zijn. Wil je wedden op voetbal, dan kun je interessante odds vinden op deze heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League.

Wedden op PSV vs Galatasaray

Bij de bookmakers is PSV de duidelijke favoriet voor kwalificatie voor de volgende voorronde van de Champions League. Voor kwalificatie van de ploeg van Schmidt krijg je bij Bet777 bijvoorbeeld een quotering van 1.38 aangeboden, terwijl die voor Galatasaray op 2.95 ligt.

In de thuiswedstrijd is het vertrouwen nog groter; als PSV deze wedstrijd winnend afsluit en zich daarmee een goeie uitgangspositie verschaft zijn er odds van 1.55 beschikbaar, voor een uitoverwinning liggen die op 6.00 en een gelijkspel in deze heenwedstrijd kan je 4.20 per euro opleveren.

Hoewel de belangen natuurlijk hoog zijn wordt er geen ongelooflijk afwachtende wedstrijd verwacht. Dat komt onder andere omdat vanaf nu uitdoelpunten niet meer dubbel tellen in de Europese club competities, want de UEFA heeft die regel deze zomer afgeschaft. Dat betekent dus dat er voor PSV geen verschil meer is tussen een 3-2 overwinning en een 1-0 overwinning in het eigen Philipsstadion en kan dus voor een meer open wedstrijd zorgen.

De aftrap van PSV vs Galatasaray is aanstaande woensdag om 21:00 in Eindhoven

Bet777 Nieuws