PSV vs Midtjylland, worden gehavende Denen makkelijke prooi voor sterk PSV?

Peter Vissers
3. augustus 2021

De tot nu toe indrukwekkende Eindhovenaren nemen het op tegen Midtjylland, dat door corona zonder een aantal basisspelers naar Nederland afgereisd is.
Na de klinkende overwinningen op Galatasaray in de vorige voorronde, neemt PSV het nu op tegen Midtjylland voor een plaats in de laatste voorronde. Hoewel de Denen een goede reputatie hebben om aan de hand van statistieken de tegenstanders te proberen te ontrafelen, zal PSV niet echt bang zijn voor de Denen.

Daarnaast missen de Denen ook nog eens drie spelers vanwege een coronabesmetting, waaronder ook sterspeler Pione Sisto. De sterspeler die dit deze zomer nog buiten de Deense EK-selectie viel is één van de met corona gevelde spelers en ook Henrik Dalsgaard en Nicolas Madsen zijn er niet bij, hoewel die laatste normaal gesproken toch niet aan de aftrap zou staan.

PSV - Midtjylland CL kwalificatie
© Unibet

Bij PSV is Olivier Boscagli er niet bij. De Franse verdediger liep in de vorige wedstrijd tegen een wat makkelijk gegeven, maar ook onnodige tweede gele kaart aan, waardoor hij geschorst is voor deze wedstrijd. Ook Mohammed Ihattaren is er opnieuw niet bij. De aanvallende middenvelder is voor de derde keer binnen een jaar tijd uit de selectie gezet en lijkt op weg naar de uitgang bij PSV. Ook Denzel Dumfries, die een transfer gegund wordt, maar nog geen nieuwe club heeft gevonden traint nog apart van de selectie en zal er deze wedstrijd niet bij zijn.

Verder lijkt de gehele basis van de wedstrijd tegen Galatasaray weer beschikbaar, dus ook Cody Gakpo die vanwege zijn latere terugkeer bij PSV na zijn EK-deelname in de eerste wedstrijd nog op de bank begon. Wil je wedden op voetbal, dan vind je bij deze wedstrijd genoeg interessante weddenschappen om geld mee te verdienen.

Wedden op PSV vs Midtjylland

Dat PSV de favoriet is na de galavoorstelling tegen Galatasaray is wel duidelijk, maar de voetbal bookmakers lijken wel heel zeker van een thuisoverwinning. Voor een overwinning van PSV krijg je bij Unibet namelijk een quotering van 1.25, terwijl die voor een uitoverwinning op liefst 12.50 ligt. Dat lijkt wat aan de hoge kant voor de Denen die in de vorige ronde Celtic nog uitschakelden, maar gezien de corona besmettingen is die kans ook aanmerkelijk gedaald.

Als je Midtjylland toch wel een kansje geeft kun je bijvoorbeeld op de handicap wedden. Als je op Midtjylland +2 wedt, krijg je 1.95 aangeboden. In dat geval win je dus de weddenschap als PSV met niet meer dan één doelpunt verschil wint. Maar tegen een gemankeerde tegenstander zal PSV dus wel direct het verschil willen maken, zodat ze in de terugwedstrijd in Denemarken niet voor grote problemen kunnen komen te staan, dus ook een groter verschil is natuurlijk niet ondenkbaar. Als je bijvoorbeeld op PSV -3 wedt zijn er odds van 5.60 beschikbaar. Dat houdt in dat PSV, net als in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray wel weer met vier doelpunten verschil moet winnen.

De aftrap van PSV vs Midtjylland is aanstaande dinsdag om 20:00 uur in Eindhoven.

Unibet Nieuws