RC Genk vs Anderlecht, spannende apotheose in aantocht?

Peter Vissers
11. mei 2021

De Vlamingen hebben tot nog toe de volle buit gehaald in de play-off 1 en lijken zowaar weer in de race voor de landstitel. Om zicht op de titel te houden moet er thuis wel van Anderlecht gewonnen worden.
RC Genk is al twee maanden in prima vorm. Na een goeie reeks aan het einde van het reguliere seizoen werd de beker gewonnen. En ook in de play-offs zetten ze die reeks ongestoord voort. Wat denken de online bookmakers?

Antwerp en gedoodverfde titelkandidaat Club Brugge werden al aan de kant gezet, en de achterstand op de koploper uit Brugge bedraagt ineens nog maar vijf punten. Met nog vier wedstrijden te gaan inclusief een bezoek aan de koploper is dat nog te overbruggen, maar dan is een resultaat tegen Anderlecht wel essentieel.

Dat resultaat mogen ze proberen te behalen met een vrijwel complete selectie. Dat betekent dus dat de in vorm stekende Junya Ito, Theo Bongonda, Paul Onuachu en Kristian Thorstvedt opnieuw de aanval van de thuisploeg commanderen. Het kwartet is samen verantwoordelijk voor 17 van de 18 doelpunten in de laatste zes wedstrijden. Het Zuid-Amerikaanse verdedigingsblok staat ook prima, waardoor Genk nu een lastig te kloppen ploeg is.

Bij Anderlecht is doelman Hendrik van Crombrugge in ieder geval nog afwezig, terwijl het van Hannes Delcroix nog niet zeker is of hij deze wedstrijd haalt. Bij de hoofdstedelingen moet het gevaar komen van talenten Lukas Nmecha, Yari Verschaeren, Anouar Ait El Hadj en de steeds meer in vorm komende Jacob Bruun Larsen.

Geen van het aanvallende kwartet is ouder dan 22 jaar, en wisselvalligheid is dan ook troef bij de ploeg uit Brussel. Wil je wedden op voetbal, dan kun je hier allerlei opties vinden.

Wedden op RC Genk vs Anderlecht

Tot nu is is de play-off 1 een doelpuntrijke affaire geweest, met gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd. Of dat ook deze keer het geval zal zijn is de vraag, maar met name het aanvallende kwartet van de thuisploeg is al weken bijna niet te stoppen. Dus kan het interessant zijn om te wedden op het aantal doelpunten. Bij Betfirst zijn er op het moment van schrijven maar zes weddenschappen mogelijk, terwijl er bij Bwin bijna 100 mogelijkheden zijn.

Je krijgt bij Bwin bijvoorbeeld een quotering van 2.35 als er vier keer of meer gescoord wordt, terwijl dat oploopt naar 4.00 bij vijf of meer en zelfs 6.75 voor zes of meer doelpunten in deze wedstrijd. Het valt ook op dat ondanks dat Genk hoger staat, een betere vorm meeneemt en thuis speelt, er voor de bookmakers niet zo heel veel verschil is tussen de twee. Waar je odds van 2.95 krijgt voor een Anderlecht overwinning is dat bij een thuisoverwinning 2.20.

Wil je een combinatie aangaan van een Anderlecht overwinning en in totaal meer dan twee gescoorde doelpunten in deze wedstrijd dan krijg je daar een quotering van 4.10 voor, verwacht je dezelfde winnaar, maar met minder dan drie gescoorde doelpunten dan krijg je daar met 7.75 interessante odds voor.

De aftrap van RC Genk vs Anderlecht is aanstaande woensdag om 20:45