RC Genk vs Royal Antwerp, laatste kans op titel voor thuisploeg

Peter Vissers
19. mei 2021

RC Genk is in vorm tijdens de play-off 1 en heeft daardoor nog een kleine kans op het landskampioenschap. Dan moet er echter wel van het zoekende Antwerp gewonnen worden.
Dat RC Genk twee wedstrijden voor het einde nog een kans op de titel heeft mag al een klein wondertje genoemd worden. De thuisploeg ging de play-off 1 in als vierde met tien punten achterstand op Club Brugge. Maar na drie overwinningen en een gelijkspel is de ploeg van coach John van den Brom nog steeds in de race voor de titel en heeft het bijna Champions League voetbal veiliggesteld. We checken ook meteen de odds bij Unibet.

Genk - Antwerp playoffs 2021
© Unibet

Hoewel plaatsing voor de Champions League uit zicht lijkt voor Antwerp staat er ook voor hun nog van alles op het spel in deze wedstrijd. Want als Genk inderdaad tweede blijft, geeft de derde plek recht op Europa League voetbal, terwijl de nummer vier zich voor de Conference League plaatst. Voor de nummers twee, drie en vier gaat het allemaal om de voorrondes van de Europese toernooien.

Net als in de vorige wedstrijden heeft van den Brom vrijwel de gehele selectie tot zijn beschikking. Genk heeft in het seizoensslot amper met blessures te maken gehad en is mede daardoor al een aantal weken de meest succesvolle ploeg in België. Jhon Lucumi stond er afgelopen wedstrijd naast. De Colombiaanse verdediger die in de belangstelling staat van Sevilla werd vervangen door de Amerikaan Mark McKenzie, die dat naar behoren deed.

Bij Antwerp lijken de meeste spelers weer op de weg terug na een besmetting. Of dat op tijd is voor deze wedstrijd is nog niet duidelijk, maar het belangrijkste is dat Dieumerci Mbokani fit is. De Congolese aanvaller is al weken op schot voor de ploeg uit Antwerpen en ook afgelopen week maakte hij de enige goal van de bezoekers. Of het nu gaat om Mbokani of Paul Onuachu, die ook al weken in vorm is, er is genoeg interessants in deze wedstrijd om te wedden op voetbal.

Wedden op RC Genk vs Royal Antwerp

De online bookmakers zien de thuisploeg als de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. In de huidige vorm, met name van het aanvallende kwartet lijkt dat ook logisch. Bij Unibet krijg je voor een overwinning van Genk een quotering van 1.86, terwijl die voor Antwerp op 4.05 ligt.

Het is misschien wel interessanter om doelpuntenmakers te wedden, zo krijg je voor de mannen in vorm deels goeie odds als ze het net vinden. Voor Onuachu is dat met 1.53 nog vrij laag, maar voor Mbokani is dat 2.70 en dat lijkt best goed. Je kunt ook eens een gokje wagen op bijvoorbeeld Daniel Muñoz, de rechtsback die graag mee in de aanval gaat en de ploeg deze zomer ook wel eens kan verlaten voor een stap omhoog. Voor de Colombiaan krijg je 11.00 als hij een doelpunt maakt. Voor McKenzie krijg je 14.00, al is het nog niet zeker of hij weer in de basis begint, of dat Lucumi terugkeert in de basiself.

De aftrap van RC Genk vs Royal Antwerp is aanstaande donderdag om 18:30.

Unibet Nieuws