Real Madrid vs Atalanta, wordt het een makkelijke avond voor de Madrilenen?

Peter Vissers
15. maart 2021

Met de aanvoerder en absolute leider, Sergio Ramos, terug in de basiself van Real Madrid, zijn de Spanjaarden de duidelijke favoriet om de volgende ronde van de Champions League te bereiken.

Onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie gaat Atalanta in het stadion Alfredo di Stefano op zoek naar revanche. De heenwedstrijd van de achtste finale werd namelijk met 1-0 gewonnen door Real Madrid. Beide ploegen hebben in aanloop naar deze wedstrijd met weinig personele problemen te maken.

Bij Atalanta missen de geschorste Remo Freuler en de geblesseerde Hans Hateboer deze wedstrijd. Van de vaste basisklanten bij Real Madrid is naast de al langer geblesseerde Dani Carvajal alleen Casemiro afwezig. De Braziliaan is door een gele kaart in de laatste ontmoeting geschorst voor deze wedstrijd. Daarentegen maakte Sergio Ramos afgelopen weekend na bijna twee maanden blessureleed zijn rentree bij de 2-1 overwinning op Elche.

Real Madrid Atalanta vorm in de Champions League
© Unibet

Zinedine Zidane kan zijn aanvoerder goed gebruiken want hij staat onder druk bij los blancos. Het spel en de resultaten zijn dit jaar nog erg wisselvallig en een nieuwe vroegtijdige uitschakeling in de Champions League zou weleens een einde aan het dienstverband van de Fransman bij Real Madrid kunnen betekenen.

Daarnaast staat Atalanta bekend om zijn kracht in de aanval. Colombiaan Luis Muriel heeft één van de hoogste gemiddelde scores van de Europese topcompetities dit seizoen en samen met landgenoot Duvan Zapata was hij eerder dit seizoen al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in het miljoenenbal.

Odds voor Real Madrid vs Atalanta

Wil je wedden op voetbal, dan kun je hier misschien wel wat interessante weddenschappen vinden. Het valt op dat Real Madrid bij de beste bookmakers niet torenhoog favoriet is om deze wedstrijd te winnen. Bij Unibet krijg je een quotering van 2.14 voor een overwinning van Real Madrid.

Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Madrid genoeg heeft aan een gelijkspel om door te gaan, maar ook met de prima vorm waarin Atalanta Bergamo op het moment steekt. De Italianen wonnen zes van de laatste acht wedstrijden. Alleen de heenwedstrijd tegen Real Madrid en de wedstrijd tegen Inter, onbetwiste leiders in Italië, gingen verloren.

De heenwedstrijd in Bergamo was al snel een ongelijke strijd, Atalanta moest na 18 minuten verder met 10 man, na een rode kaart voor Freuler, en hoewel de Spanjaarden daarna de controle over de wedstrijd hadden, duurde het tot de 86ste minuut voordat ze deze uiteindelijk naar zich toe konden trekken.

Ondanks dat de vorige wedstrijd weinig vuurwerk opleverde en dat topverdediger Ramos weer terug is in het elftal, verwachten de bookmakers niet dat de Spanjaarden het doel schoonhouden. Je krijgt namelijk een quotering van 3.00 als Real Madrid de 0 houdt. Waar de Italianen in ieder geval één doelpunt nodig hebben, kan Real Madrid rustig afwachten en de tegenstander uit de tent lokken om vervolgens in hun kenmerkende snelle omschakeling toe te slaan.

En dat toont in de odds die je krijgt als Atalanta geen tegendoelpunten krijgt. Dat is namelijk met 4.25 nog een stuk interessanter. Genoeg keuzes om te wedden op voetbal dus!

De aftrap van Real Madrid vs Atalanta Bergamo is dinsdag om 21:00

Unibet Nieuws