Real Madrid vs Chelsea, eerste stap op weg naar de finale

Peter Vissers
26. april 2021

De eerste wedstrijd van de halve finale van de Champions League wordt in Madrid gespeeld. De generale repetitie van de thuisploeg was matig, terwijl de gasten juist een belangrijke overwinning boekten, wie kan de eerste klap uitdelen?
De teams die elkaar gek genoeg pas voor het eerst in de Champions League tegenkomen, vonden elkaar de afgelopen tijd wel in hun plannen voor de Super League. Waar de Engelsen echter vrijwel direct afhaakten na druk van supporters, bond en zelfs de Britse overheid, staan de Spanjaarden onder leiding van voorzitter Florentino Perez nog steeds pal achter de plannen.

Dat de plannen voor een Super League voorlopig in de koelkast kunnen, is misschien wel de enige reden dat deze wedstrijd überhaupt wordt gespeeld. De UEFA dreigde met directe uitsluiting van de Champions League voor de deelnemers van het gewraakte concept, maar zover kwam het dus niet, en vervolgen we dus gewoon met de halve finales.

Real Madrid - CHelsea promo CL
© Ladbrokes

Het lijkt erop dat coach Zinedine Zidane in deze wedstrijd opnieuw niet de beschikking heeft over aanvoerder en sterspeler Sergio Ramos. De verdediger sukkelt al een paar maanden met verschillende blessures en volgens Spaanse media wordt hij weer verwacht voor de return. Raphael Varane is er wel weer bij, de Fransman is hersteld van het coronavirus en samen met ook Dani Caravajal, die na lange tijd weer terug is, zal hij gewoon zijn opwachting maken.

Of Toni Kroos weer terug is, is nog maar de vraag. De Duitser miste de laatste paar wedstrijden en de wedstrijd tegen Chelsea is een race tegen de klok voor de middenvelder. Bij de bezoekers lijkt iedereen beschikbaar voor trainer Thomas Tuchel. Alleen Mateo Kovacic lijkt deze wedstrijd in het Alfredo di Stefano stadion in Madrid niet te gaan halen. Voor de liefhebbers van wedden op voetbal zijn er genoeg interessante mogelijkheden.

Wedden op Real Madrid vs Chelsea

Bij de beste bookmakers is de thuisploeg de lichte favoriet voor deze wedstrijd. Bij Ladbrokes kun je een quotering van 2.35 krijgen voor een overwinning van de Koninlijke. Voor een overwinning van the blues zijn er odds van 3.20 beschikbaar. Kijk ook naar hun geweldige promo waar je met 10 euro, 50 kan winnen als er 1 doelpunt gescoord wordt!

Maar wat te denken van wedden op doelpunten. Beide ploegen hebben aanvallende kwaliteiten, maar staan meer bekend om hun verdedigende klasse. Sinds Tuchel het roer heeft overgenomen bij Chelsea, krijgen ze amper meer tegendoelpunten. Daar staat wel tegenover dat ze ook een stuk minder scoren. Real Madrid staat er om bekend dat ze op hun best zijn in de omschakeling tegen aanvallende ploegen. Maar dat lijkt hier niet het geval te zijn.

Dus de quotering van 8.50 die je voor een 0-0 krijgt, kan interessant zijn, want dat is zeker geen onmogelijke uitslag voor deze wedstrijd. Denk je dat dat toch een net iets te groot risico is, dan kun je er ook voor kiezen om op minder dan twee doelpunten te wedden, daar krijg je met 3.00 ook prima odds voor. Ben je het daar totaal niet mee eens en denk je dat er veel doelpunten gaan vallen dan kun je daar net zo goed mee verdienen. Voor vier goals of meer zijn de odds 3.70, terwijl die oploopt naar 7.75 voor vijf goals of meer.

De aftrap van Real Madrid vs Chelsea is aanstaande dinsdag om 21:00

Ladbrokes Nieuws