Wedden op de Ronde van Vlaanderen 2020: wie zijn de favorieten?

Robert Brondel
3. oktober 2020

Het is bijna zo ver, de Ronde van Vlaanderen zal dan toch doorgaan dit jaar. Het is inmiddels liefst de 104de keer dat de ronde wordt gereden. Na de gezondheidscrisis eerder dit jaar werd het event uitgesteld, dat normaal gezien op 5 april had moeten plaats vinden.

De nieuwe datum van de Ronde van Vlaanderen ligt nu vast op zondag 18 oktober 2020. Dan mogen we weer twee rondes verwachten van honderd van de beste renners, voornamelijk uit Europa. De mannen-etape start om 9u45 ’s ochtends die dag, terwijl de vrouwen-elite aanvangt in de namiddag, om 13u45. Het is de eerste keer dat de races op deze manier worden georganiseerd.

Wedden op wielrennen kan hier!

Dat doet de organisatie, Flanders Classics, opdat iedereen beide races zou kunnen aanschouwen. Bijkomend voordeel voor de vrouwen is dat ze in de namiddag meer toeschouwers kunnen trekken. Het zijn vooral de mannen die namelijk met de aandacht gaan lopen, en dat lijkt ook dit jaar niet anders. Daarom is het dit jaar een fijne attentie van Flanders Classics om de dames hun eigen tijdstip te geven voor de race.

Bekijk meteen de Ronde van Vlaanderen odds.

Parcours

Het parcours bestaat zoals ieder jaar uit een amalgaam van hellingen en dalen, van kassei tot geplaveide wegen. Deze wielerkoers gaat over een afstand van 267 kilometer. Het is overigens nog hoopvol afwachten hoe het weer zal zijn. De Ronde vertrekt zijn route vanuit Antwerpen en de finishlijn ligt in Oudenaarde. Daartussen gaan de wielrenners over in totaal vijf kasseistroken en een aantal bergen, waarvan er een, de Oude Kwaremont, zelfs tot drie keer toe dient beklommen te worden. Hieronder zie je een map van het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2020. Een uitgebreide route-beschrijving vind je op het Youtube-kanaal van Flanders Classics.

route ronde van vlaanderen 2020

Wie doet mee?

Vlaanderens mooiste, wordt de race ook wel genoemd, en er doen heel veel oerdegelijke renners aan mee. De deelnemers van dit jaar bij de mannen bestaat uit kleppers zoals Julian Alaphilippe, Tim Wellens, Mike Teunissen, Oliver Naesen en Mathieu van der Poel. Ook Greg van Avermaet, die de digitale Ronde van Vlaanderen al won eerder dit jaar, zou moeten deelnemen – ware het niet dat hij gewond is. Een aantal van de sponsors, waaronder Astana Pro Team en Bahrain Mclaren, moeten hun renners nog bekend maken. Daarnaast zijn hier enkele van de andere renners die alvast wel bekend zijn: Bob Jungels, Philippe Gilbert, John Degenkolb, Stijn Vandenbergh, Matteo Trentin, Jens Keukeleire, Sep Vanmarcke, Sebastian Langeveld, Stefan Kung, Marc Sarreau, Valentin Madouas, Jack Bauer, Luka Mezgec, Jürgen Roelandts, Johan Jacobs, Mads Würtz Schmidt

Enfin, het lijstje kan maar blijven doorgaan. Wil je alle renners zien, dan kan je zo meteen een kijkje nemen naar de odds bij de bookmakers. Daar staat namelijk elke individuele renner opgesomd. Hier zie je bijvoorbeeld de renners die het laagst staan geklasseerd bij SvenPlay, met de trieste odds van 1501.00. Dit zijn dus de overduidelijke underdog van de Tour of Flanders 2020. Niettemin, respect dat ze deelnemen en hun kans wagen – wij zullen wel supporteren van achter ons scherm.

Ronde van Vlaanderen odds Svenplay
©Sven-play.com

De grootste kanshebbers

De lijst van honderd deelnemers, dat zijn een heleboel namen natuurlijk. Maar wie zijn dan de favorieten dit jaar, en wie maakt het meeste kans op de titel? Daarvoor kijken we naar de odds bij de bookmakers. We hebben even moeten zoeken, maar de beste odds voor de Ronde van Vlaanderen-winnaar vonden we bij twee verschillende bookmakers, afhankelijk van wie je favoriete keuze wegneemt natuurlijk. We lijsten ze graag voor je op met de bookie odds van Speedybet en Sven-play.

 Ronde van Vlaanderen odds*

svenplay logo klein speedybet logo klein
Mathieu Van der Poel 3.50 3.50
Wout van Aert 4.50 4.35
Julian Alaphilippe 9.00 11.00
Soren Kragh Andersen 19.00 15.00
Alberto Bettiol 26.00 19.00
Kasper Asgreen 23.00 19.00
Jasper Stuyven 34.00 26.00
Greg van Avermaet 34.00 26.00
Mads Pedersen 26.00 26.00
Maximilian Schachmann 67.00 29.00
Marc Hirschi 26.00 29.00
Tiesj Benoot 67.00 31.00
Oliver Naesen 34.00 31.00
Sep Vanmarcke 41.00 34.00
Tim Wellens 41.00 34.00
Michael Valgren 41.00 34.00

* Odds van 29 september 2020. Deze quoteringen zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen. 

Afhankelijk van op wie je wil wedden, merk je dus dat de odds van de ene bookmaker in je voordeel kunnen liggen. Voor het gemak hebben we de hoogste odds voor je aangeduid in het groen. Als je aankomt op jouw favoriete wielrenner van deze Tour of Flanders te kiezen, ga je natuurlijk voor de hoogste odds. Dat spreekt in je voordeel als de renner wint. Neem het extreme voorbeeld van Maximilian Schachmann. Als jij in deze renner gelooft, ben je beter af met de odds van 67.00 bij SvenPlay. Die betalen je namelijk meer dan het dubbele uit dan de 31.00 odds van Speedybet, in het geval deze renner wint natuurlijk. Je weet immers nooit wie plots uit het niets de kop van het peloton zomaar overneemt. Bovendien zijn ongelukken niet uitgesloten, en dat kan zelfs de beste stuurders overkomen. Het zou niet de eerste keer zijn.

Update: onze woorden waren nog niet koud, of daar werden ze al bevestigd. Greg van Avermaet zal hoogst waarschijnlijk niet kunnen deelnemen aan deze Ronde van Vlaanderen. Hij heeft namelijk een flinke crash meegemaakt tijdens de koers Luik-Bastenaken-Luik, en zal even moeten herstellen van onder meer een rechter schouderbreuk.

De beste odds op een rijtje

Ziezo, nu heb je meteen een betere kijk op waar jouw favoriete renner de beste odds krijgt. We tonen je graag hieronder nog de top favoriete renners uit de Ronde van Vlaanderen, zodat je zelf kan kiezen. Handig om te weten is dat Speedybet behoort tot de Trustly bookmakers. Je kan er dus niet met iDEAL wedden, maar wel gebruik maken van de Trustly ewallet. Win je, dan worden je winsten uitbetaald naar je bankrekening. Om meer te weten te komen over de Speedybet bonus tot 200 euro, lees ons Speedybet review.

ronde van vlaanderen speedybet
Speedybet odds

 

Svenplay biedt dan weer meerdere stortingsmethoden aan, waaronder VISA, bankoverschrijving en verschillende e-wallets. We zetten de beste odds voor deze Ronde van Vlaanderen 2020 in een overzicht hieronder, zo kan je zelf nog eens overlopen. Lees alles over deze bookmaker en de bonus in het Svenplay review. Kies de odds die het beste bij jou passen en stem op je favoriete renners in deze Ronde 2020.

Svenplay odds ronde van vlaanderen
Svenplay odds
Speedybet Nieuws Svenplay Nieuws