Royal Antwerp vs KRC Genk, bezoekers kunnen koppositie innemen

Peter Vissers
22. september 2021

Na een wat twijfelachtige start van het seizoen lijkt Genk de smaak te pakken te hebben, met een overwinning in deze inhaalwedstrijd kunnen ze de koppositie overnemen van Club Brugge. 

Genk won vier van de laatste vijf competitiewedstrijden en staat daarom op een play-off plaats. Na de matige start van het seizoen waar ze nog veel spelers misten vanwege internationale verplichtingen, hebben ze weer een goede reeks ingezet.

Antwerp - Genk statistieken Jupiler League
© betFIRST

Het gaat allemaal nog niet van een leien dakje voor de ploeg van coach John van den Brom, maar ze staan zowel in de competitie als de Europa League weer waar ze willen staan. In Europa werd Rapid Wien in blessuretijd verslagen terwijl er tegen Sint-Truiden in de tweede helft nog succesvol een achterstand in een overwinning omgezet werd.

Royal Antwerp staat er iets minder rooskleurig voor. Het begon de Europese campagne in de Conference League met een nederlaag bij Olympiakos Piraeus. In de competitie staan de Antwerpenaren voorlopig nog op de tiende plaats, maar het staat allemaal nog dicht bij elkaar, want met een overwinning in eigen huis zouden ze zelfs Genk van de derde plaats kunnen stoten.

Dat zal dan wel zonder Björn Engels moeten gebeuren. De ervaren centrale verdediger die overkwam van Aston Villa heeft een spierblessure en zal er niet bij zijn. Ook de talentvolle Michel-Ange Balikwisha is er waarschijnlijk nog niet bij, nadat hij bij België U21 een blessure opliep. Ook Alhassan Yusuf en Sam Vines, die net als Engels en Balikwisha pas sinds de zomer bij Antwerp zijn moeten deze wedstrijd waarschijnlijk missen vanwege fysiek ongemak.

Bij Genk lijkt Theo Bongonda deze wedstrijd nog te moeten missen. De vleugelaanvaller die al maanden aan de lopende band het net vindt, moest er tegen Rapid Wien geblesseerd af en lijkt niet op tijd fit voor deze wedstrijd, wat betekent dat Mike Tresor-Ndayishimiye waarschijnlijk weer aan de aftrap zal staan. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een interessante wedstrijd om geld mee te verdienen.

Wedden op Royal Antwerp vs KRC Genk

Bij de online bookmakers is Genk de favoriet voor deze wedstrijd. Als je namelijk op een overwinning van de bezoekers wedt, krijg je daar een quotering van 2.20 bij betFIRST voor aangeboden, terwijl die bij een overwinning van de thuisploeg op 3.05 staat.

Ondanks dat Genk de afgelopen weken wat moeizamer tot scoren komt staan de bezoekers vooral bekend om hun sterke aanval mét Paul Onuachu, die dit seizoen opnieuw ontzettend makkelijk tot scoren komt. Je kunt dus best doelpunten verwachten deze wedstrijd, want ook Antwerp moet het voorlopig nog niet van hun defensieve zekerheid hebben.

Als je op doelpunten wilt wedden dan kun je odds van 2.50 krijgen voor elke euro die je inzet op vier of meer doelpunten, dat loopt op naar 4.15 voor vijf goals of meer en als het er minimaal zeven zijn kun je zelfs 17.00 verdienen. Denk je dat beide teams vooral verdedigend de zaakjes op orde willen hebben en er maar schaars uitkomen dan kun je ook op één goal of minder inzetten, want daar krijg je met 4.40 ook een goeie quotering voor.

De aftrap van Royal Antwerp vs KRC Genk is aanstaande woensdag om 20:45.

BetFIRST Nieuws