Royal Antwerp vs Anderlecht, om een plaats in de voorronde van de Europa League

Peter Vissers
21. mei 2021

Voor beide teams is de play-off 1 toch nog toe desastreus verlopen. De titel kwam op geen moment dichter bij en ze zagen Genk over zich heen denderen en een plaats in de voorronde van de Champions League voor hun neus weg grijpen.
Toch staat er voor beide teams die in de play-off nog geen enkele overwinning geboekt hebben nog van alles op het spel. De nummer drie mag zich namelijk opmaken voor de voorronde van de Europa League, terwijl de nummer vier naar de voorronde van de eerste editie van de Conference League mag. Wat zeggen de online bookmakers hierover?

Antwerp - Anderlecht: Wie krijgt Europees ticket 2021?
© Betfirst

Normaal gesproken mag alleen de bekerwinnaar naar de voorronde van de Europa League, maar omdat bekerwinnaar RC Genk zich al geplaatst heeft voor de Champions League valt die eer aan de winnaar van deze wedstrijd ten deel.

De controversiële Didier Lamkel Zé lijkt weer beschikbaar voor Antwerp na een besmetting. De aanvaller deed tegen Genk al even mee, maar kwam eerder dit jaar negatief in het nieuws door in een Anderlecht-shirt op de training te verschijnen. Naar verluidt wilde hij met die actie de clubleiding onder druk zetten om een transfer te kunnen forceren.

Hij maakte later excuses voor zijn actie, maar of hij juist tegen Anderlecht in actie gaat komen dit weekend is nog niet bekend. Bij Antwerp zal met of zonder Lamkel Zé weer veel afhangen van Dieumerci Mbokani. De 36-jarige aanvaller is al weken in grote vorm.

Bij Anderlecht lijkt ook vrijwel iedereen beschikbaar te zijn voor het team van coach Vincent Kompany, die na een goeie eindsprint in de reguliere competitie toch weer zwaar teleurstelde in de play-off. Of ze het seizoen in Antwerpen alsnog waardig af kunnen sluiten valt te bezien, maar je kunt in ieder geval wel geld met ze verdienen door te wedden op voetbal.

Wedden op Royal Antwerp vs Anderlecht

Anderlecht heeft in deze wedstrijd genoeg aan een gelijkspel om de derde plaats te behouden. En volgens de bookmakers is de kans groot dat dat ze gaat lukken. Als je namelijk bij Betfirst inzet op een combinatie van een gelijkspel of Anderlecht overwinning krijg je daar een quotering van 1.33 voor. Terwijl dat voor een gelijkspel of Antwerp overwinning op 1.76 ligt.

Antwerp heeft dus een overwinning nodig, geloof je er heilig in dat dat lukt, dan zijn de odds met 3.50 best goed. Met de huidige vorm van Antwerp is dat inderdaad ook niet zo gek.

Anderlecht heeft dus voldoende aan een doelpuntloos gelijkspel, en daarom acht de bookmaker een 0-0 ook zeker geen onmogelijke uitslag. Met een quotering van 8.00 krijg je daar namelijk amper waar voor je geld voor. Veel doelpunten kunnen je dan weer wel grof geld opleveren, als je namelijk wedt dat er zes keer of meer wordt gescoord dan kun je daar 13.00 prima geld mee verdienen.

De aftrap van Royal Antwerp vs Anderlecht is aanstaande zondag om 18:30

BetFIRST Nieuws