Royal Antwerp vs Club Brugge, kan één van de ploegen de koppositie innemen?

Peter Vissers
22. oktober 2021

De nummers één tot en met vier spelen tegen elkaar dit weekend in de Jupiler Pro League. Wie komt er als koploper uit dit weekend? 

Op het moment van schrijven is het nog niet helemaal duidelijk waar deze wedstrijd gespeeld gaat worden, want op donderdag vloog een deel van het dak van het Bosuilstadion in Antwerpen er na een storm af. Mocht Antwerp een andere thuishaven nodig hebben voor deze wedstrijd of (een deel van) de tribunes moeten sluiten, kan dat invloed hebben op de quoteringen bij de online bookmakers

Antwerp - Club Brugge odds Jupiler League 2021
© Betway

Op zaterdag staan koploper Union Saint Gilloise en nummer drie Eupen ook al tegenover elkaar en op zondag is de wedstrijd tussen Royal Antwerp en Club Brugge, die de top vier afmaken. Beide ploegen zijn deze week, met wisselend succes, nog in Europa in actie gekomen. Royal Antwerp pakte uit bij Fenerbahce hun eerste Europese punt, waardoor ze in de race blijven voor overwintering, terwijl Club Brugge thuis kansloos onderuit ging tegen Manchester City. Doordat Club de campagne goed was begonnen zijn ook zij nog volop in de race voor een vervolg in Europa.

Met twee dagen extra voorbereiding voor de bezoekers, lijken die in het voordeel voor deze wedstrijd. Antwerp speelde op donderdagavond nog de zware wedstrijd in Turkije, terwijl Club dinsdag al in eigen huis in actie kwam en daardoor dus alle tijd heeft gehad om te herstellen.

Voor Antwerp kwam Mbwana Samatta pas voor de tweede keer dit seizoen tot scoren, maar dat kan hem wat vertrouwen hebben gegeven voor deze wedstrijd en dat zal nodig zijn want het team van Brian Priske mist nogal wat spelers. Ex-international Radja Nainggolan is nog niet terug en ook Buta, Faris Haroun en Koji Miyoshi zijn er nog niet bij. Bij de gasten lijkt iedereen gewoon van de partij. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een leuke mogelijkheid, alhoewel het goed is om in de gaten te houden wat er in de komende dagen gaat gebeuren.

Wedden op Royal Antwerp vs Club Brugge

De bezoekers zijn mede vanwege eerder genoemde redenen de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd, want voor een overwinning van Club Brugge krijg je bij Betway een quotering van 1.87 aangeboden. Voor een overwinning van de thuisploeg is er 3.60 beschikbaar en een gelijkspel is 4.00 waard.

De gasten zijn dus de favoriet voor deze wedstrijd, maar er worden ook doelpunten verwacht. Denk je echter dat het een terughoudende wedstrijd wordt waar de kansen en doelpunten schaars zijn, kun je daar aardig mee verdienen. Je krijgt bijvoorbeeld odds van 2.30 als er maximaal twee doelpunten vallen en zelfs 4.50 als er maximaal één doelpunt wordt gescoord.

Je kunt ook op een combinatie van de winnaar, en of beide ploegen tot scoren komen wedden. Als je denkt dat Club Brugge inderdaad wint, maar dat ze ook de nul houden kun je daar 3.80 voor krijgen. Denk je echter dat de bezoekers er met de overwinning vandoor gaan, maar de thuisploeg wel op het scorebord komt, is dat 3.20 waard.

De aftrap van Royal Antwerp vs Club Brugge is aanstaande zondag om 13:30.