Royal Antwerp vs RC Genk, een voorbode op de kampioensgroep

Peter Vissers
16. april 2021

Zowel Royal Antwerp als RC Genk zijn al geplaatst voor de play-offs 1, waarin ze samen met Club Brugge en vrijwel zeker ook Anderlecht om de titel gaan strijden. Ondanks kwalificatie blijven de punten belangrijk dus geen van twee zal een duimbreed toe willen geven.
In deze Belgische topper staat er nog van alles op het spel, omdat de punten na deze wedstrijd gehalveerd worden voor de play-offs 1, wordt in deze wedstrijd bepaald wie op een straatlengte van Club Brugge de eerste achtervolger wordt in het begin van de play-offs. Bij een gelijkspel kan zelfs Anderlecht nog met die eer strijken.  Wat denken de Bookmakers?

Antwerp - Genk odds in de kampioenen groep
© Betway

In het Bosuilstadion in Antwerpen kan de thuisploeg in ieder geval niet beschikken over verdediger Maxime Le Marchand. De Fransman die in de winter overkwam van Fulham heeft zijn waarde al bewezen met twee doelpunten, maar werd er in de gewonnen uitwedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen al in de eerste helft uitgestuurd. Voor de rest lijkt coach Franky Vercauteren vrijwel de gehele selectie tot zijn beschikking te hebben.

Bij de bezoekers is dat niet anders, alleen Jere Uronen is er niet bij met een blessure, maar de Fin was al niet meer zeker van zijn basisplaats. Coach John van der Brom lijkt daarnaast over zijn vaste groep te beschikken, dat betekent dus dat de achterhoede vrijwel zeker weer volledig Latijns-Amerikaans is. Voorin wordt Genk aangevoerd worden door Theo Bongonda en Paul Onuachu, de twee aanvallers zijn samen verantwoordelijk voor 41 van de 65 competitie doelpunten van Genk dit seizoen.

De Nederlandse coach van Genk zat op de schopstoel na een reeks van negen wedstrijden waarin maar één keer de volle drie punten behaald werd, maar een goeie finish met vier overwinningen in vijf wedstrijden hield de coach die midden in het seizoen instapte voorlopig toch nog in het zadel. Kan Genk die reeks voortzetten of gaat Antwerp met de volle winst aan de haal. Het geeft in ieder geval genoeg mogelijkheden om te wedden op voetbal.

Wedden op Royal Antwerp vs RC Genk

Waarschijnlijk vanwege de recente vorm en de kwaliteit van de aanvallers bij de bezoekers ziet Bwin Genk als favoriet, in Antwerpen krijg je een quotering van 2.85 voor een thuisoverwinning terwijl een overwinning van de bezoekers 2.35 oplevert. Een gelijkspel levert echter het meest op met odds van 3.60.

Als je ondanks de aanwezigheid van de top aanvallers denkt dat er weinig doelpunten vallen kun je daar goed mee verdienen. Als op geen doelpunten wed, krijg je daar 9.00 voor, terwijl je zelfs bij een 1-0 overwinning van één van de twee ploegen, een quotering van 3.60 krijgt. Denk je daarentegen dat Bongonda en Onuachu op schot zijn en misschien oudgediende Dieumerci Mbokani, die afgelopen weekend nog twee maal het net vond voor Antwerp ook wel, dan kun je juist op veel doelpunten wedden. Zo biedt Bwin voor vijf doelpunten of meer een quotering van 5.00 en dat gaat zelfs omhoog naar 8.50 als er zes keer of meer gescoord wordt.

Spijtig genoeg krijg je momenteel geen sport bonus bij Belgische bookmakers omwille van de wetgeving.

De aftrap van Royal Antwerp vs RC Genk is aanstaande zaterdag om 20:45.