Boksen: Saul “Canelo” Alvarez vs Avni Yildirim

Erik de Kort
26. februari 2021

Deze zaterdag veredigt Saul “canelo” Alvarez zijn WBA (Super), WBC en The Ring super middengewicht titels tegen Avni Yildirim. Heeft Yildirim een kans? Bekijk hier onze voorbeschouwing

Canelo is de grote favoriet

Er zijn maar weinig mensen, behalve het team van Avni Yildirim zelf, die geloven dat Yilidirim in staat is om Alvarez te verslaan zaterdag. Canelo heeft bovendien grootse plannen dit jaar. Dit titelgevecht is pas al negen weken na het vorige gevecht van Alvarez vlak voor kerst. Alvarez ziet dit gevecht dan ook als een opwarmer voor het grote gevecht teggen WBO titelverdediger Billy Joe Saunders. Na dat gevecht staat ook de volgende op het programma. Caleb Plant of David Benavidez worden geacht als tegenstander in september.

De onbetwiste super-middengewicht kampioen van de wereld heeft het zelfs al over een nieuw titelgevecht in december. Ambitieuze plannen voor Canelo dus die al aangaf dit gevecht aan te grijpen om fit en in ritme te blijven. Toch staan er drie titels op het spel en zal de Mexicaan dit gevecht zeker wel serieus nemen. Wedden op boksen is weer eens iets anders dan voetbalweddenschappen maar kan zeker ook winstgevend zijn. We gaan zo eens kijken wat de bookmakers verwachten van dit gevecht. Eerst is het tijd om ons licht te schijnen op Avni Yildirim.

 

Wat weten we van Avni Yildirim?

De Turkse bokser Avni Yildirim, ook wel de Turkish Wolf of Mr. Robot genoemd heeft een indrukwekkende reeks op zijn naam staan. Van de 23 gevechten gingen er 21 gewonnen. Twaalf van deze 21 gevechten waren met een KO. De laatste nederlaag was gelijk het laatste gevecht van Yildirim. Anthony Dirrel won het WBC Super middleweight titelgevecht ten koste van Yildirim. De andere nederlaag ging om de IBO super middleweight title in 2017. Hier was Chris Eubank Jr. te sterk. Het is dus alweer even geleden dat Yilidirim professioneel in de ring heeft gestaan. Heeft de Turkse broodvechter genoeg ritme om het op te nemen tegen de regerend kampioen? Laten we de odds erbij pakken.

 

Logo Circus

©Circus

Heeft Yildirim een kans tegen Alvarez?

Als we bij Circus kijken naar de odds bij deze wedstrijd, dan zien we dat Saul Alvarez echt de grote favoriet is. De bookmakers gaan eigenlijk uit van een 100% overwinning van de hongerige Mexicaan. Wedden op Canelo Alvarez staat op 1.02 terwijl je maar liefst 15 keer je inzet krijgt voor wedden op Anvi Yildirim. Een gelijkspel, ook mogelijk natuurlijk staat op 34 keer je inzet. Hoewel je niet veel wint als je inzet op Alvarez kan het eigenlijk niet anders dan dat “Canelo” gaat winnen. Via de link hieronder kun je ook de odds van Circus pakken. Ook kun je natuurlijk nog even onze Circus review lezen.Veel wedplezier bij dit mooie gevecht!

Circus Nieuws