Shakhtar Donetsk vs KRC Genk, kan Genk achterstand in Oekraïne omzetten?

Peter Vissers
10. augustus 2021

Genk heeft nog geen goede seizoenstart gehad en dat kwam tot uiting in de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, maar met de terugkeer van belangrijke spelers en de overwinning in het weekend gloort er toch nog hoop op de Champions League.
Dat het lek nog niet helemaal boven is bij Genk is duidelijk en het zal nog lastig genoeg worden om de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd goed te maken. Toch geeft de terugkeer van verdedigers Daniel Muñoz, Carlos Cuesta en Jhon Lucumi, die in de heenwedstrijd tegen de Oekraïners of in het weekend pas hun eerste wedstrijd van het seizoen speelden moed. Ook aanvaller Paul Onuachu, die op zoek is naar een lucratieve transfer naar het buitenland, is er nog steeds bij. En met twee doelpunten in twee wedstrijden laat ook de Nigeriaanse spits zien dat hij nog uitermate belangrijk is en zijn huidige club in afwachting van een vervolgstap niet in de steek laat.

Enkele odds voor Shaktar Donetsk - Genk in de CL voorronde
© Betway

Omdat ook Kristian Thorsvedt, Junya Ito en Theo Bongonda allemaal fit zijn kan Genk starten met het gevreesde aanvalskwartet van vorig jaar. Ito kwam afgelopen weekend tegen KV Kortrijk echter nog heel matig voor de dag en werd al na 45 minuten vervangen door Mike Tresor Ndayishimiye, die opnieuw een goede indruk achterliet en dus ook een kanshebber is op een basisplek.

Shakhtar Donetsk gaat deze wedstrijd dus met een voorsprong in, en de Oekraïners zouden dit klusje af moeten kunnen maken. Maar in het weekend leed de nummer twee van vorig jaar in eigen land, de eerste nederlaag van het seizoen en ook nog eens in eigen huis. Genk zal dus voelen dat er wat te halen valt bij de ploeg die zijn thuiswedstrijden nog steeds in Kiev speelt. Naast dat dit een spannende wedstrijd belooft te worden, kun je met wedden op voetbal ook nog eens leuk geld verdienen.

Wedden op Shakhtar Donetsk vs KRC Genk

Ben je voor KRC Genk en ben je ervan overtuigd dat ze deze wedstrijd gaan winnen, dan kun je daar zeker goed aan verdienen, want de online bookmakers zien de thuisploeg als de grote favoriet. Zo kun je bij Betway een quotering van 4.00 krijgen voor een overwinning van de Belgen (dat gaat dan alleen om de reguliere speeltijd), terwijl dat 1.72 is voor een overwinning van Shakhtar.

Ook is er een leuke odds boost beschikbaar voor deze wedstrijd, want als je denkt dat Genk deze wedstrijd wint (ook weer in 90 minuten) en beide teams tot scoren komen, kun je daar een quotering van 8.50 voor krijgen in plaats van de 7.00 die ervoor stond. Zoek naar de Betway boosts om deze of andere interessante aanbiedingen te vinden.

Als je positief bent over de aanvalskracht van beide ploegen, dan kun je ook op doelpunten wedden. Zo zijn er voor drie doelpunten of meer odds van 1.66 beschikbaar en voor vijf doelpunten of meer lopen de odds al op naar 4.75.

De aftrap van Shakhtar Donetsk vs KRC Genk is aanstaande dinsdag om 19:30.