Spanje vs Zweden, odds Groep E – EK 2020

Peter Vissers
14. juni 2021

Afgelopen week kregen beide ploegen te maken met corona gevallen binnen de selectie waardoor de voorbereiding op deze wedstrijd flink verstoord werd, welke ploeg gaat daar het beste mee om?
Een week geleden was Sergio Busquets de eerste die positief testte op corona. Bondscoach Luis Enrique nam geen enkel risico en zette direct de gehele selectie in quarantaine. De oefenwedstrijd tegen Litouwen werd zelfs door het Spaanse jeugdelftal afgewerkt, om het risico op besmettingen zoveel mogelijk te vermijden. Daarna testte ook Diego Llorente nog positief, maar na vier opvolgende negatieve testresultaten is hij toch beschikbaar.

Bij Zweden was het al niet veel beter, Juventus middenvelder Dejan Kulusevski en Bologna middenvelder Matias Svanberg testten ook positief op corona en ook zij moeten deze wedstrijd missen. Al met al dus een hoop problemen voor beide ploegen in aanloop naar deze wedstrijd. Geen van beide zijn dus grote EK favorieten.

Bij Spanje is de renovatie van de selectie ook echt ingezet. Onder andere door de blessures van Sergio Ramos en Dani Carvajal zit er tijdens dit EK geen enkele speler van Real Madrid in de selectie van Spanje en ook Barcelona en Atlético Madrid zijn vergeleken met andere jaren matig vertegenwoordigd bij Spanje. Hofleverancier van dit Spaanse elftal is dan ook Manchester City, de ploeg van coach Pep Guardiola levert vier spelers aan de nationale ploeg en behalve Eric Garcia – inmiddels vastgelegd door Barcelona – lijken die ook allemaal verzekerd van een basisplaats.

Een van de blikvangers van Zweden, Alexander Isak, speelt ook in Spanje. Hij vormt met Emil Forsberg en Victor Lindelöf de belangrijke as van het Zweedse elftal. De 40-jarige Zlatan Ibrahimovic zou zijn rentree maken op een groot toernooi voor Zweden, maar hij moest vanwege een blessure toch verstek laten gaan. Er is dus van alles aan de hand bij deze wedstrijd en al deze variabelen maken dat het interessant is om te wedden op voetbal.

Spanje - Zweden odds EK groep E
© Betway

Wedden op Spanje vs Zweden

Ondanks de problemen in de voorbereiding is Spanje bij de bookmakers de absolute favoriet voor deze wedstrijd. Bij Betfirst krijg je een quotering van 1.42 voor een overwinning van Spanje, terwijl die voor Zweden met 9.00 heel hoog ligt, ook bij Betway zijn de odds redelijk goed.

Wil je wedden op een doelpuntenmaker, dan kan ook dat bij Betfirst. Voor dé man in vorm bij Spanje, Gerardo Moreno, krijg je odds van 2.65 voor een doelpunt. De Europa League winnaar van dit jaar lijkt dit toernooi de aanvalsleider te worden van de Spanjaarden en is daarom waarschijnlijk een betere optie dan Alvaro Morata. Voor een doelpunt van de spits van Juventus krijg je ook 2.65, maar het is maar de vraag hoeveel speeltijd hij krijgt.

Denk je dat het wereldtalent van Barcelona, Pedri, de ban gaat breken in deze wedstrijd, krijg je daar een interessante quotering van 13.00 voor. Voor die hoge quotering moet hij echter wel het openingsdoelpunt scoren. Voor een eerste interlanddoelpunt van de genaturaliseerde Fransman Aymeric Laporte krijg je met 12.00 ook een redelijke goeie quotering.

De aftrap van Spanje vs Zweden is aanstaande maandag om 21:00 in Sevilla.

BetFIRST Nieuws