Sporting Portugal vs Ajax, wie deelt de eerste tik uit?

Peter Vissers
15. september 2021

In een redelijk gelijkwaardige groep mag Ajax als eerste op bezoek bij de kampioen van Portugal, kunnen de Amsterdammers al direct laten zien dat ze er weer bij horen? 

In deze openingswedstrijd van de Champions League, mag Ajax direct aan de bak. Sporting werd vorig jaar met overmacht kampioen van Portugal en ondanks dat ze wel wat spelers kwijtgeraakt zijn, hebben ze nog steeds een gevaarlijke ploeg. Afgelopen weekend had Sporting nog een loodzware wedstrijd. Tegen FC Porto stond de thuisploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong, maar uiteindelijk was een gelijkspel het resultaat waar beide ploegen niet al te blij mee waren.

Sporting LIssabon - Ajax odds in de CL 2021
© betFIRST

Dat Sporting zo’n zware wedstrijd had kan een voordeel zijn voor Ajax. De bezoekers hadden afgelopen weekend een matige generale repetitie, maar ondanks dat het spel nogal te wensen overliet werden tegen PEC Zwolle toch gewoon de drie punten mee naar Amsterdam genomen. Ajax speelde door de blessure van Davy Klaassen met Steven Berghuis op de nummer tien positie en dat bleek nog geen onverdeeld succes. De linkspoot werd ondanks zijn twee assists nog te weinig in het spel betrokken en wist daarom zijn stempel niet echt op deze wedstrijd te drukken. 

Coach Erik ten Hag gaf al aan dat Ajax wel eens opnieuw in deze variant zou kunnen beginnen, ondanks dat hij nog niet helemaal tevreden was over de uitvoering. Het is namelijk nog niet zeker of Klaassen op tijd fit is om in Portugal aan de aftrap te staan. Ook Maarten Stekelenburg is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Sporting. De sluitpost moest de competitiewedstrijd tegen PEC al missen en moet mogelijk ook deze Champions League wedstrijd missen.

Mocht Stekelenburg er niet bij zijn, dan zal zijn plaats opnieuw worden ingenomen door Remko Pasveer die afgelopen weekend zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie maakte. Ook Mohammed Kudus lijkt deze wedstrijd te moeten missen met een blessure. Bij de tegenstander is alleen Sebastian Coates er zeker niet bij. De Uruguayaanse centrumverdediger liep vorig jaar in de Europa Leauge tegen een rode kaart aan en is nog geschorst voor deze wedstrijd. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een gelijkwaardige wedstrijd met veel mogelijkheden.

Wedden op Sporting Portugal vs Ajax

Volgens de online bookmakers is Ajax ondanks het thuisvoordeel voor de Portugezen de lichte favoriet voor deze wedstrijd. Je krijgt voor een uitoverwinning bij Betfirst namelijk een quotering van 2.45 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van Sporting op 2.95 ligt. Een gelijkspel levert 3.50 op.

In tegenstelling tot veel andere Champions League wedstrijden wordt de kans dat hier geen doelpunten vallen relatief groot geacht. Je krijgt voor een 0-0 namelijk odds van 9.50 en dat is lager dan bij veel andere wedstrijden. Als je op doelpunten wilt wedden krijg je 1.90 voor drie doelpunten of meer en 3.05 voor vier goals of meer.

Je kunt natuurlijk ook alleen op Ajax-doelpunten wedden, zo krijg je 2.20 als Ajax minimaal twee keer het net vind en 5.00 als de Amsterdammers minimaal drie keer scoren.

De aftrap van Sporting Portugal vs Ajax is aanstaande woensdag om 21:00

BetFIRST Nieuws